Četiri kandidata za Februarsku nagradu Novog Sada - evo ko su i ko ih je predložio

Komisija za obeležavanje praznika i dodelu priznanja prihvatila je četiri inicijative za Februarsku nagradu Novog Sada za 2023. godinu koje su stigle blagovremeno, do 31. decembra 2023. godine.
Četiri kandidata za Februarsku nagradu Novog Sada - evo ko su i ko ih je predložio
Foto: 021.rs
Kandidati su sledeći:
 
- stonoteniserka sa invaliditetom Borislava Perić-Ranković - podnosilac inicijative je Gradski sportski savez Novog Sada, 
- profesor u penziji mr Boško Brzić - podnosilac inicijative je Vladimir Cvijić Spremo, 
- dramski umetnik Vladimir Stojanov - podnosilac inicijative je Nada Đurđević, 
- osnivačica i predsednica Humanitarne ekološke organizacije "Čepom do osmeha" Vanja Petković - podnosioci inicijative su PaySpot platna institucija, Novosadska biciklistička inicijativa, Retro Digital Agency, Igor Jezdimirović, Vukašin Grozdanović, dr Aleksandra Tubić, Milan Mumin, dr Marko Marinković i Vasa Mijić.
Inicijativu da Dragoljub Šišković dobije ovo visoko gradsko priznanje Komisija nije razmatrala jer nije u skladu sa Odlukom o Februarskoj nagradi Novog Sada. 
 
Na sledećoj sednici članovi Komisije će predložiti kandidata za Februarsku nagradu, a konačnu reč daće odbornici i odbornice Skupštine grada.
 
Februarska nagrada dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana. 
Ovo priznanje Skupština grada dodeljuje građaninu za objedinjene napore koji su u duhu slobodarskih tradicija Grada, negovanja međuljudske tolerancije i jedinstva svih njegovih građana za aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Grada Novog Sada, doprinos u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i naučno istraživačke delatnosti u celini i istaknutom angažmanu u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima, a povodom Dana Novog Sada - 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.
  • Pa

    16.01.2024 23:56
    i Vanja je podrzala SNS
    Pred poslednje izbore 17 decembra na zalost i ona je snimila video klip sa podrskom SNS-u. E to ne valja !
  • Mila

    16.01.2024 22:52
    Neutrala
    Podrška za nestranačke ličnosti koje ne učestvuju u kampanji SNS-a.
  • Ništa to

    16.01.2024 20:13
    Borislava Perić-Ranković javno podržala vučića i sns radikale na proteklim izborima. Sopstvenim rečima i likom u promo videu.
    Za nju nas više ništa ne zanima i ne može više da se naziva Novosađankom.
    Raus

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti