Zbog čega nema pedijatrije na Novom naselju?

Dom zdravlja "Novi Sad" neće vraćati odeljenje pedijatrije u objekat na Novom naselju sve dok postoji potreba za kovid ambulantom.
Zbog čega nema pedijatrije na Novom naselju?
Foto: 021.rs
U Domu zdravlja "Novi Sad" za 021.rs navode da od početka pandemije korona virusa, objekat na Novom naselju, različitim režimima rada, ceo ili deo objekta, funkcioniše kao kovid ambulanta.
 
S obzirom na to da i dalje, kako kažu, postoji potreba za postojanjem ove ambulante, vraćanje odeljenja pedijatrije nije u planu.
Podsećaju da su pedijatri koji su pre pandemije radili u ovom objektu raspoređeni u ambulante koje su najbliže Novom naselju kako bi bili na raspolaganju svojim pacijentima.
 
"Rad Službe zdravstvene zaštite dece prilagođen je i organizovan tako da zadovolji sve potrebe naših pacijenata. Svi se moramo prilagođavati trenutnoj situaciji i izazovima koje rešavamo. Zahvaljujemo se građanima na razumevanju, od početka Covid epidemije su bili uz nas", navode u Domu zdravlja za 021.rs.
Između ostalog, planira se proširenje i rekonstrukcija ove ambulante, te je 2023. naručen i projekat.
 
Imajući u vidu da radovi na proširenju i rekonstrukcije neće uslediti dok se ne završi epidemija, te da ih nema ni u planovima budžetskih rashoda za 2024. godinu, kao i da će sama rekonstrukcija trajati duži vremenski periodu, izvesno je da pedijatrije na Novom naselju neće biti duže vreme.
 
Akcija progresivne Vojvodine upitala je prošle nedelje nadležne zbog čega deca na Novom naselju ne mogu da se leče u svojoj ambulanti. Upitali su i da li je Novi Sad ostao bez neophodnog broja pedijatara. Odgovor Doma zdravlja za 021.rs je prva reakcija nadležnih povodom navoda ove opozicione partije.
  • Nedopustivo

    23.01.2024 21:27
    @Daca
    Par dana pred novu godinu, haraju razni virusi, osetim simptome slične kovidu, odem u kovid ambulantu na Naselju, tamo ni žive duše od pacijenata. Kažu - nemaju testove, treba ići u higijenski.
    Odem u najbližu privatnu laboratoriju, uradim test, na svu sreću negativan. Nešto me zakačilo, ali je brzo prošlo.
    Nedopustivo je šta su uradili sa pedijatrijom na N. naselju. To je jedan omanji grad. Mnogo male i školske dece. Nemaju svi roditelji automobil, treba stići gurajući bebu kolicima do najblužeg pedijatra, po svakom vremenu.
    Nesto tu veliko smrdi.
  • BOKICA

    22.01.2024 23:21
    Al kapone
    Urusen zdravstveni sistem , menadžment se ne oglašava najveći dz u Srbiji kojim rukovode VOZAČI i ostale starlete, narod placa ,narod trpi !Ne postoji nijedna zdravstvena ustanova u ns koja funkcioniše ali zato u upravnoj zgradi odišu mirisi hrane(lepinjice) oni se zabavljaju a nasa deca nemaju gde da se leče!
  • JASMINA

    22.01.2024 22:45
    Sve se moze!
    Kovin prebacite u Vršački i onako je polu prazna,a i pitanje je koliko ima pacijenata...a pedijatriju vratite na NN.Valda su nam važnija deca od bilo koga!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti