Upozorenje za građane: Zabranjeno prelaženje pruge Novi Sad - Stepanovićevo

Infrastruktura železnice Srbije i izvođači radova na brzoj pruzi Novi Sad - Stepanovićevo upozorili su građane da je od danas do nedelje zabranjeno i opasno neovlašćeno prelaženje preko te pruge.
Upozorenje za građane: Zabranjeno prelaženje pruge Novi Sad - Stepanovićevo
Foto: 021.rs
Kako dodaju, "merna kola" brzinom 160 kilometara na sat ispitivaće kvalitet novoizgrađenih koloseka.
 
Zato će putni prelazi biti privremeno ukinuti i zatvoreni za saobraćaj, navedeno je u saopštenju tog preduzeća.
Upozorava se da, s obzirom na veliku brzinu kojom će se kretati između Novog Sada i Stepanovićeva, "merna kola" neće moći da se odmah zaustave ukoliko se na pruzi nađu pešaci ili drumska vozila.
Posebno se upozoravaju građani da ne prelaze preko koloseka na brzoj pruzi Novi Sad – Subotica na nedozvoljenim mestima i na nepropisan način, i ukazuje da neovlašćen prelazak lica ili drumskih vozila preko koloseka nije dozvoljen, jer je to opasno po život.
 
Nepoštovanjem tih pravila građani direktno ugrožavaju sopstveni život i bezbednost saobraćaja, a takve situacije se gotovo po pravilu završavaju tragično - piše u upozorenju.
 
Izgradnja brze pruge Novi Sad - Subotica - državna granica Kelebija za brzinu od 200 kilometara na sat je, kako je navedeno, u punom jeku, a cilj je da projekat bude završen do kraja ove godine, iako je ugovoreni rok za završetak radova kraj avgusta 2025.
  • Za dzo

    24.01.2024 09:02
    @dzo - ova pruga ce imati sve denivelisane prelaze. Ne sekiraj se. Ali oni jos nisu gotovi. Neki nece biti gotovi ni kad se pruga zavrsi.
    Ovo sto se sad radi je testiranje "u hodu" i potpuno je normalno za pruge u izgradnji.
    Mora se testirati pruga pre zavrsetka radova to jest tokom izgradnje. I to se radi ovako kako je u tekstu navedeno.
    Privremeni prelazi "u nivou" se zatvaraju i pruga se testira.
  • ПатриЈот

    24.01.2024 07:57
    Да ли то важи и за бициклисте?
  • Predrag

    24.01.2024 07:55
    Za Žoržo
    Netačna je informacija da Mađari ništa ne rade na svojoj deonici, što se može videti na ovoj fejsbuk strani https://www.facebook.com/150esvonal?mibextid=ZbWKwL

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti