Više od 300 miliona dinara za porodice sa više dece i žene u Vojvodini za rešenje stambenog pitanja

Porodicama na teritoriji Vojvodine u kojima se rodi treće ili četvrto dete Pokrajinska vlada će dodeliti ukupno 250 miliona dinara za rešavanje stambenog pitanja ili unapređenje uslova stanovanja.
Više od 300 miliona dinara za porodice sa više dece i žene u Vojvodini za rešenje stambenog pitanja
Foto: 021.rs
Pravo na dodelu tih sredstava imaju porodice iz Vojvodine - bračne i vanbračne zajednice s decom, kao i jednoroditeljske porodice, u kojima se rodi treće ili četvrto dete počev od 1. januara 2023. godine, pa do dana raspisivanja konkursa.
 
Od 2018. godine, kada je ova mera podrške uvedena, Pokrajinska vlada je sa više od 1,1 milijarde dinara pomogla 1.080 porodica sa troje ili četvoro dece da reše stambeno pitanje ili urede prostor u kom žive.
Doneta je i odluka o dodeli bespovratnih sredstava porodicama na teritoriji Vojvodine za kupovinu nekretnine čiji će vlasnik biti žena, za šta je u 2024. godini opredeljeno 55 miliona dinara.
 
Ovu meru podrške za unapređivanje položaja žena i njihovo ekonomsko osnaživanje, Pokrajinska vlada realizuje od 2022. godine, a do sada je sredstva dobilo 76 žena, od kojih su 22 samohrane majke, a izdvojeno je ukupno 110 miliona dinara.
Pravo na ta sredstva imaju porodice – bračne i vanbračne zajednice, kao i jednoroditeljske porodice, odnosno samohrane majke s prebivalištem na teritoriji AP Vojvodine, koje nemaju stambeni prostor u svom vlasništvu ili suvlasništvu.
 
Oba konkursa za dodelu bespovratnih sredstava raspisaće Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.
  • Професор

    24.01.2024 16:43
    Браво за одлуку и свака почаст и привилегије за жене са троје и више деце.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti