Stranka Istina više ne učestvuje na sednicama Skupštine Novog Sada - botanička bašta presudila

Stranka Istina više neće učestvovati na sednicama Skupštine Grada Novog Sada.
Stranka Istina više ne učestvuje na sednicama Skupštine Novog Sada - botanička bašta presudila
Foto: 021.rs
Odbornička grupa "Za naš Novi Sad - Istina" ima tri odbornika u novosadskom parlamentu. 
 
Predsednica Istine Ivana Vujasin kaže da je "politika odavno više nije u funkciji neposrednog rešavanja realnih problema građana, već je postala deo spektakla koji oblikuje jednu nerealnu sliku života u kojoj se malo toga rešava". 

"Primer inertnosti sistema je Botanička bašta koja je bila deo našeg predizbornog programa na prošlim izborima i koja je prihvaćena od strane Skupštine Grada. Stigli su i novi izbori, a konkretni radovi još uvek nisu ni počeli, štaviše u budžetu za 2024. godinu nisu ni izdvojena sredstva za njih. Rešeni smo da stanemo na put malverzacijama koje usporavaju konkretna rešenja koja su isključivo u interesu našeg Grada, a ne interesnih grupa", navodi ona.

Dodaje da odsustvo brige vlasti za zelene površine, "gde im je više stalo da pogoduju pojedincima, nego našim sugrađanima" predstavlja krajnji oblik licemerstva i zloupotrebe pozicija i poverenja koje su dobili.  
 
"Opozicija je toliko kritički nastrojena da više ni sami ne mogu da prepoznaju šta je dobro, a šta loše. Za nas, to je jedan veoma loš politički rijaliti. Mi ozbiljno shvatamo poverenje građana, datu reč i politička obećanja i upravo zato želimo da pravimo novu aktivnu i održivu politiku", zaključila je Vujasin.
Portal 021.rs objavio je u sredu da je Grad Novi Sad dobio građevinsku dozvolu za izgradnju botaničke bašte na Petrovaradinskog tvrđavi. Međutim, nije poznato šta će sa ovim projektom biti, jer u budžetu za ovu godinu nisu planirana sredstva za izgradnju.
 
Vrednost ove investicije je procenjena na 1,4 milijarde dinara.
  • Tea&frends

    29.01.2024 17:02
    Uz vas
    Svi mladi znaju vaznost borbe za nasu zivotnu sredinu.
    Podrska!
  • Hrabro

    29.01.2024 12:35
    Napred
    Novi Sad je uz Istinu.
    Nikakva koalicija i gluposti.
    Hrabri ljudi verujemo u vaša zalaganja.
  • Tealan

    27.01.2024 09:49
    Smehoteka
    Bila u vlasti toliko godina, vadila novce iz kulture preko projekata dok je moglo i sad se pred izbore setila da izađe… pa što niste izašli na početku i dali ostavke pa lepo borba gerilska, ovako je sve nebitno. U koaliciji sa SNS otkad zna za sebe, od njih se keš prima ali sad kad je kraj ne valja… no no i vi se pišete, ovo je gore od LSV.
    I treba da znaju tvoji članovi istinu, jer se i oni obmanjuju s sve kao kroz ekologiju, kad su ekolozi protestvovali, nigde vas nije bilo, pravili se da ne postojite.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti