Poslednji januarski petak pred Novosađanima: Sunčano, toplije i sa brojnim dešavanjima

Poslednji januarski petak u Novom Sadu biće topliji i sunčan.
Poslednji januarski petak pred Novosađanima: Sunčano, toplije i sa brojnim dešavanjima
Foto: 021.rs
Biće puno dešavanja u gradu i okolini, posebno onih kulturnih, pa preporučujemo da pogledate šta ima i kvalitetno provedete slobodno vreme.
 
Kao i uvek, radio i portal 021 tu je kako bi vas informisao o svim najvažnijim dešavanjima. Pa, da počnemo sa prognozom...
Vreme
 
Petak će u Novom Sadu biti sunčan i topao za ovo doba godine. Minimalna temperatura biće 1, a maksimalna 10 stepeni. Duvaće slab i umeren severozapadni vetar, uveče u slabljenju i kratkotrajnom skretanju na južni.
 
Očekivana biometeorološka situacija će imati relativno povoljan uticaj na većinu hroničnih bolesnika i meteoropata. Izvesne tegobe mogu osetiti osobe srčanim oboljenjima. Kod osetljivih osoba moguća je glavobolja.
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada i Sremskih Karlovaca neće imati struje. Od 8 do 8.30 časova će bez struje biti Boška Petrovića 1-3, 2-8, Lenke Dunđerski 15, 19-21, Pavla Ivića 1-7 u Novom Sadu, a za ostala naselja pogledajte OVDE.
 
Podsećamo vas na aktuelne radove i zatvorene ulice:
 
- Izmenjen je režim saobraćaja u delu Ulice Dragiše Brašovana. Izmena režima saobraćaja se odnosi na pešačku stazu, parking i kolovoz u delu Dragiše Brašovana, od broja 8 do broja 16. Prva faza podrazumeva zabranu saobraćaja od broja 14d (14, 14a,14b,14c i 14d) do broja 16, a druga faza zabranu saobraćaja od broja 8 do broja 12. Celokupna izmena saobraćaja važiće do 15. aprila.
 
- U Ulici Boška Buhe saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem. Ova izmena će važiti do 30. januara.
 
- Izmenjen je saobraćaj u Ulici Ilije Đuričića i Vladimira Perića Valtera u delu Studentskog grada do 18. marta.
 
Gde ići?
 
Čitalački klub Gradske biblioteke organizuje razgovor o knjizi Aleksandra Tišme "Upotreba čoveka" od 19 časova u prostorijama Digitalnog omladinskog centra (Vojvode Putnika 1). Gošća Čitalačkog kluba biće autorka izložbe "Sećaj se zauvek: Aleksandar Tišma", Mirjana Frau Gardinovački.
 
Predavanje "Londonsko iskustvo i povratak redu" biće održano u 19 časova u Galeriji Matice srpske. O slikama iz londonskog perioda Vase Pomorišca "Parisov sud", "Plač matere Božije", "Zagrljeni" i "Iskušenje svetog Antonija", kao i o uticaju Džona Raskina na Pomoriščevo slikarstvo govoriće istoričar umetnosti Luka Vukićević.
 
Vođenje kroz izložbu "Pomorišac - Vasa Pomorišac" u Galeriji Matice srpske počeće od 13 časova,  a od 17 sati kroz izložbu "Paja Jovanović i Gustav Klimt".
 
Retrospektivna izložba Zorana Naskovskog "Javne tajne" biće otvorena u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, u 19 časova. 
 
Projekcija filma "Nedelja" održaće se od 20 časova u KC "Mladost".
 
Žurka "Woo Back" počeće u 21 čas u Gerila Baru.
 
Vice City Tribute Band nastupiće od 21 čas u Domu kulture.
Nastupi bendova Grizete, Đirika i ИБАR počeće u 21.30 časova u Omladinskom centru CK13.
 
Predstava "Jevanđelje po F. M. Dostojevskom" igraće se od 19.30 časova na sceni "Pera Dobrinović" Srpskog narodnog pozorišta.
 
"Abba Symphonic Real Tribute Show", u saradnji sa Zrenjaninskim kamernim orkestrom, održaće se od 20 časova na sceni "Jovan Đorđević" SNP-a.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti