Novosadski naprednjaci protiv Istine: Okršaj kod nepostojeće Botaničke bašte

Gradski odbor Srpske napredne stranke reagovao je na saopštenje stranke Istina, u kojem su naveli da njihovi članovi neće više prisustvovati sednicama Skupštine grada.
Novosadski naprednjaci protiv Istine: Okršaj kod nepostojeće Botaničke bašte
Foto: 021.rs
Istina ima tri odbornika u Skupštini Novog Sada, a u svom saopštenju su naveli da je politika postala deo spektakla koji oblikuje jednu nerealnu sliku života u kojoj se malo toga dešava.
 
Kao primer intertnosti sistema naveli su Botaničku bašku, koja je bila deo njihovog predizbornog programa na prošlim izborima i koju je Skupština grada prihvatila. Međutim, stigli su i novi izbori, ali konkretni radovi još nisu ni počeli, niti su sredstva za tu svrhu izdvojena. 
Naveli su i da su rešeni da stanu na put malverzacijama koje usporavaju konkretna rešenja koja su u interesu Novog Sada, a ne interesnih grupa.
 
Iz novosadskog odbora Srpske napredne stranka navode da je Istina iznela niz laži u svom saopštenju, a sve zarad prikupljanja jeftinih poena pred predstojeće izbore. Podsećaju ih i da istinu sami znaju, jer su svih ovih godina učestvovali u gradskoj vlasti.
Naprednjaci kažu da je u 2023. godini završena projektno-tehnička dokumentacija i pribavljena dozvola za izgradnju Botaničke bašte.
 
"Imajući u vidu da je kompleks planiran da se izgradi u podnožju Petrovaradinske tvrđave, neophodno je i ispunjenje dugih preduslova za gradnju i realizaciju arheoloških istražnih radnji. Sredstva za realizaciju tih aktivnosti planirana su u budžetu i nastavljaju se sve aktivnosti kako bi Novi Sad imao Botaničku baštu na ponos svih Novosađana. Ideja Botaničke bašte na mestu gde je predviđena izgradnja potiče još iz 1963. godine, a da je ova gradska vlast koju predvodi Srpska napredna stranka pokrenula projekat i ušla u realizaciju izgradnje Botaničke bašte posle 60 godina", navode naprednjaci.
 
Naprednjaci poručuju i da je od 2012. Novi Sad dobio četiri nova parka, da su postojeći parkovi rekonstruisani, da grade nove parkove i da se sadi više od 50.000 stabala.

"Srpska napredna stranka vodi računa o dobrobiti svih građana Novog Sada i to će uvek činiti, jer Novi Sad ne sme da stane, već će nastaviti da raste i da se razvija na ponos svih Novosađana. A Stranka Istina možda treba da razmisli o promeni imena, jer se bave lažima i narod to dobro prepoznaje", zaključuju naprednjaci.

  • Idemo žene!

    29.01.2024 12:32
    Priroda!
    Hrabre žene uvek pobeđuju!
    Pravi muškarci su uz vas.
    Istina živa.
  • Ns

    29.01.2024 11:54
    !
    Podrska za zastitu prirode i zivitinja.
  • Biljana

    29.01.2024 10:20
    Istina je uvek u pravu. Ako ništa drugo bar su ime pametno izabrali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti