APV: U Novom Sadu 38.000 novoupisanih birača, neki prijavljeni na adresi FK Kabel

Akcija progresivne Vojvodine tvrdi da je od aprila 2022. do decembarskih izbora u Novom Sadu, upisano više od 38.000 birača.
APV: U Novom Sadu 38.000 novoupisanih birača, neki prijavljeni na adresi FK Kabel
Foto: 021.rs
Ova politička organizacija je do podatka došla analizom javno dostupnih podataka i informacija dobijenih na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacija od javnog značaja, koji se odnose na kretanje broja birača u Novom Sadu.

Akcija Progresivne Vojvodine tvrdi da je, sem manipulacije na pojedinim biračkim mestima, glavni mehanizam izborne krađe u Novom Sadu bilo ogromno povećanje broja novoupisanih birača.

Navode da, iako je broj birača povećan za 5.688 u periodu od godinu i po dana, što nije neuobičajeno s obzirom na ranije trendove, detaljnom analizom se vidi da je broj izbrisanih iz biračkog spiska za isti period premašio 32.000.

To uključuje oko 10.000 umrlih i lica koja su se u međuvremenu odselila u druge opštine, ali ne i iseljena u inostranstvo.

"Prostim sabiranjem broja izbrisanih lica iz biračkog spiska (32.000) i broja za koji se povećao ukupan broj birača (5.688) u odnosu na prethodne parlamentarne izbore, dolazimo do podatka da je broj novoupisanih birača u tom periodu bio čak 38.000. Uzimajući u obzir da je oko 7.000 naših sugrađana u tom periodu steklo biračko pravo po osnovu punoletstva, to bi značilo da je u tom periodu bilo preko 30.000 doseljenih punoletnih osoba. Teoretski je nemoguće da je Novi Sad dobio preko 30.000 novih punoletnih građana za 20 meseci, ili u proseku za 50 više svakog dana", navodi Akcija Progresivne Vojvodine.
 
Oni su otkrili da se novoupisani nalaze na adresama Fudbalskog kluba Kabel (Fruškogorska 34 i 36), Đačkog igrališta (Jirečekova 2), zanatskih radnji (Fruškogorska 16 do 36) i drugim sličnim lokacijama na kojima ne postoje stanovi i stambene zgrade.
 
Ovakvo prijavljivanje novih birača tumače kao sistematsko i organizovano prijavljivanje građana iz drugih opština ili okolnih država na adrese koje nisu predviđene za stanovanje, kako bi se uticalo na rezultate republičkih, a potom i lokalnih izbora.
Akcija Progresivne Vojvodine upozorava na to da je promena adrese stanovanja bez saglasnosti vlasnika, kao i lažno prijavljivanje adrese, krivično delo.
 
Oni su poručili da će narednih dana dati predloge o tome šta je neophodno uraditi kako bi se ova izborna krađa sprečila i pozivaju sve sugrađane koji imaju saznanja o izbornim prevarama da im se obrate putem email adrese apvojvodine@gmail.com ili Fejsbuk stranice.
  • mile

    04.02.2024 11:23
    Ako se ne ponove izbori , treba bojkotovati gradske OBAVEZNO.
  • Dejanfilipovic

    03.02.2024 13:32
    koliko clanova ima ova grupica apv 2-3 mozete da kukate i da pricate sta vam volja izbori 17 decembra bili su najfer i najcistiji izbori odkad postoji visestranacje u Srbiji gubitnici imaju pravo da se ljute i da izmisljaju SNS je u Novom Sadu i Beogradu odneo ubedljivu pobedu i oduvao pro djilasovsku opoziciju u paramparcad , i izbore za Novi Sad dobice SNS jer je najbolji to svi u Novom Sadu znaju djilasova opozicija nema nikakve sanse imala je sanse 12 godina i nista pametno i korisno nije uradila samo stete nepoprvljive, spn i ekipa veciti gubitnici ako trazite reprizu izbora dobicete , ali i tu cete se samo osramotiti jer nema nikakve izglede protiv SNS!Novi Sad ide napred!
    Zivela Srbija! Zivela Srpska Vojvodina!
  • Ko zna

    02.02.2024 17:50
    Kolko
    Ima još prijavljenih u katakombama ispod Petrovaradindke tvrđave

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti