SSP: U Novom Sadu naprednjaci počeli da "sele građane" i spremaju izbornu krađu

Srpska napredna stranka već je počela da "seli građane" i "sprema krađu" predstojećih lokalnih izbora u Novom Sadu, upozorio je novosadski odbor Stranke slobode i pravde.
SSP: U Novom Sadu naprednjaci počeli da "sele građane" i spremaju izbornu krađu
Foto: 021.rs
U saopštenju koje potpisuje predsednik Gradskog odbora SSP Vladimir Vrsajkov navodi se da je u poslednjih mesec dana broj birača u Novom Sadu porastao za više hiljada i da je toliko u poslednjih 10 godina bio prosečan godišnji porast broja stanovnika".
"Vlast SNS, SPS i SVM je svesna da gotovo 56 odsto Novosađana nije glasalo za njih, a da su stranke opozicije dobile 18.000 glasova više od njih. Takođe su svesni da su sami, u odnosu na izbore 2022. godine, izgubili 7.300 glasova", naveo je Vrsajkov.
Ocenio je da, "pošto pretnje, kupovina glasova i uvoz fantomskih birača, pre svega na Klisi, Slanoj bari, Kaću, Bukovcu i Kovilju nisu bili dovoljni - naprednjačka vlast pokušaće sa krađom većom nego nedavno u Beogradu, odnosno s još većim uvozom birača u Novi Sad".
 
Najavio je da će "Novosađani i stranke članice koalicije 'Srbija protiv nasilja' zajedno sprečiti kriminalni plan otimanja izborne volje Novog Sada".
 
"Gradski odbor Stranke slobode i pravde je formirao poseban pravni tim koji će se baviti prikupljanjem i obradom svih dokaza o izbornoj krađi i biće podnete krivične prijave protiv svih odgovornih u MUP za prijave prebivališta bez ovlašćenja vlasnika ili prijave na adrese neodgovarajuće za stanovanje, kao i protiv lica odgovornih za podstrekivanje", stoji u saopštenju. 
  • CK

    30.01.2024 14:09
    Ne kukati
    Ne kukati već nešto uraditi po tom pitanju.
  • Bananamen

    29.01.2024 20:20
    U realnosti nas protiv SNS je vise jer inace ne bi morali da kradu. A posto nas je vise, samo treba da pokazemo malo hrabrosti ;)
  • Eon

    29.01.2024 20:03
    Ima leka
    Osim što skuplja dokaze o prevari, opozicija treba odmah da ih šalje u EU i da traži veliki broj posmatrača. Ako to ne uspe, onda bojkot i građanska neposlušnost, pa dalje redom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti