Iz budžeta grada 99,2 miliona dinara za zdravstvene ustanove

Novi Sad će, u okviru posebnog programa, iz budžeta grada izdvojiti 99,2 miliona dinara za opremanja Doma zdravlja, Hitne pomoći i Studentske ambulante.
Iz budžeta grada 99,2 miliona dinara za zdravstvene ustanove
Foto: 021.rs
Gradska vlast izdvaja ova sredstva na osnovu posebne odluke, a u cilju unapređenja zdravstvene zaštite, bez obzira na to što finansiranje rada ovih ustanova spada u nadležnost AP Vojvodine.
 
Najveći deo sredstava, gotovo 68 miliona dinara, biće dodeljeno Domu zdravlja za nabavku raznovrsne opreme, uključujući digitalni mamograf, stomatološke stolice, aparate za magnetoterapiju, ultrazvuk...
Takođe, Služba za kućno lečenje će dobiti šest vozila u vrednosti od 15 miliona dinara.
 
Dom zdravlja će dobiti i skoro tri miliona dinara za nabavku 15 računara sa štampačem i operativnim sistemom.
Zavodu za hitnu medicinsku pomoć će biti dodeljeno 10 miliona dinara za nabavku dva vozila za potrebe urgentnih ekipa i dva vozila za prevoz dijaliznih pacijenata.
 
Za Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata je predviđeno izdvajanje oko 1,5 miliona dinara za nabavku EKG-a, računara, štampača, klima uređaja i druge opreme.
 
Sva ova oprema će biti nabavljena putem postupka javnih nabavki, nakon čega će, na osnovu ugovora, Novi Sad preneti sredstva ovim zdravstvenim ustanovama.
  • masan brk

    31.01.2024 19:20
    ugradjivanje
    Hjooj ala će neko da omasti brk od ove svote. :D
  • Budzet

    31.01.2024 17:37
    Ako je istina da su kandidati direktoru Doma Zdravlja u proteklih 8 godina u zavisnosti od inflacije placali 3ili 5 ill 8 sa tri nule eura, da li ce buduci kandidati pomenuta sume za zaposlenje dobijati iz budzeta grada?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti