Novi Sad izdvaja ogromnu sumu za dečija igrališta: Ove godine radovi na 47 lokacija

Grad će iz budžeta izdvojiti do 360 miliona dinara za radove na opremanju novih dečjih igrališta u Novom Sadu.
Novi Sad izdvaja ogromnu sumu za dečija igrališta: Ove godine radovi na 47 lokacija
Foto: 021.rs
Ovo je procenjena vrednost javne nabavke koju Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) planira da pokrene 1. aprila ove godine.
 
Izdvajanje je znatno veće nego što se svake godine izdvaja za gradnju novih igrališta, što je uglavnom par miliona dinara, a posledica je toga što je lokalna uprava najavila da će ove godine opremiti 47 novih igrališta.
Prema predviđenom projektu, po jedno novo igralište će se postaviti u svakoj od 47 mesnih zajednica na teritoriji grada.
 
Tačne lokacije nisu poznate, pri čemu je lokalna uprava polovinom decembra pozvala građane da preko sajta TvojGrad predlože mesta za nova igrališta, a na osnovu toga će stručne službe Uprave odrediti gde će biti radova.
Kako se 021.rs uverio, do sada je na portalu stiglo 229 predloga, od kojih se mnogi ponavljaju.
 
Treba reći da je primetno i da za neke mesne zajednice, posebno na području grada, nema ni jednog predloga konkretne lokacije, tako da građani još imaju šansu da predlože gde bi moglo da se sagradi dečije igralište.
  • Lola

    07.02.2024 21:09
    Za decu i odrasle
    Treba deci najbolje i svrsishodno igraliste.
    Za odrasle nema nista.
    Teretana za odrasle na Keju sva rasturena, uklonjeno nekoliko sprava i zaravnali,ovo sto je ostalo toliko je okrnjeno da je opasno po zdravlje.
    Beše super teretana,a sad je jadno i propalo.
    Nista nisu obnovili.
    Onu manju teretanu uklonili i stavili samo šipke i sad mozemo samo da se slikamo. Vratite nam obe teretane. I treba ih još y delovima grada.
  • Maja

    07.02.2024 10:47
    E odlično.Onda neka od tih 360 miliona nadju i plate nekog ko se iole razume u tematiku i napokon u gradu postavi igralište koje ima svoju svrhu a ne gomilu metalnih profila bez ikakvog smisla.Posebna poslastica je metalna šipka na mestu gde se seda na tobogan na visini od 70-80 cm u koju mi deca stalno udaraju glavom!Jedino iole upotrebljivo igralište u gradu je ono kod BIG-a.
  • Mićo

    07.02.2024 10:31
    Ahahahaha, koja smejurija.
    Pola grada su izgradili sa ovim (usranim, nekvalitetnim, nefu kcionalnim, bez parkinga za svaki stan, bez zelenila i sa izbetoniranim dvorištem koje služi kao parknig) zgradama, i sad kao hoće da postave dečija igrališta?

    Za 12+ godina vlasti su napravili 2 parka(jedan je još u izgradnji) za grad od pola miliona ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti