Zeleno-levi front Novi Sad: Sprečiti napade na ljude u Kineskoj četvrti

Novosadski odbor Zeleno-levog fronta (ZLF) osudio je kontinuirane napade na beskućnike u Kineskoj četvrti.
Zeleno-levi front Novi Sad: Sprečiti napade na ljude u Kineskoj četvrti
Foto: 021.rs
Poslednji je napadnut akademski slikar Geza Vereckei, a u ZLF ističu da se napadi prolaze nekažnjeno u poslednje četiri godine i da su intenzivirani u poslednje dve nedelje. 
 
"Serija napada na ove najranjivije članove našeg društva, uključujući i priznatog umetnika, predstavlja napad ne samo na pojedince, već i na temeljne ljudske vrednosti i solidarnost koju zajednica treba da gaji", navode u saopštenju.
Dodaju i da Kineska četvrt, sa svojom istorijom kao centrom novosadske alternativne scene i sadašnjom ulogom u promociji kulture i umetnosti, predstavlja važan deo identiteta našeg grada. 
 
Napadi u ovom prostoru, kažu, direktno utiču na zajednicu koja se zalaže za očuvanje ovog prostora kao sigurnog mesta za inkluziju, kreativnost i slobodno izražavanje.
Kopredsednica gradskog odbora ZLF-a Ivana Maraš kažu da ova stranka očekuje da institucije preduzmu konkretne korake ne samo u identifikaciji i kažnjavanju počinilaca, već i u preventivnim merama koje će sprečiti buduće napade. 
 
"Neophodno je da se pošalje jasna poruka da nasilje u našoj zajednici neće biti tolerisano", dodaje ona.
 
Iz ZLF-a kritikuju i nedostatak reakcije institucija na prijavljene napade. 
 
"Neophodno je hitno delovanje kako bi se zaštitila prava i sigurnost svih građana. Apelujemo na sve nadležne organe da preduzmu sve potrebne korake za zaštitu, podršku žrtvama, kao i za stvaranje bezbednog i inkluzivnog društva. Zeleno-levi front će nastaviti da prati razvoj situacije i zalaže se za pravdu, jednakost, i solidarnost među građanima Novog Sada. Pozivamo sve da se pridruže osudi ovakvih nasilnih postupaka i zajedno radimo na promociji tolerancije i međusobnog poštovanja", zaključuje se u saopštenju.
  • Неко тамо

    20.02.2024 22:55
    @Milica
    Систем је тако намештен да сви ставе у свој џеп. Зелени се намерно праве одбојни просечном Србину да га натерају у Вучићевој крило, то је задатак целе опозиције. Једни прозападни, други "за Европску унију".
  • Milica

    07.02.2024 11:02
    Korupcija
    Koliko god se trudili da u ovoj zemlji počne svako da radi svoj posao to se neće dogoditi sve dok vladajuće i opozicione strukture ne prestanu da se bore za svoje licne interese. To je jako teško iskoreniti iz razloga sto ja ne znam da je neko snosio posledice za svoj nesavesni rad u službi i licne ili partijske interese. Milosevicev recept se i dalje koristi kao i recepti za stare dobre kolače i torte

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti