Odgovor GSP-a pokretu Bravo: Cilj je isključivo provokacija, da skrenu pažnju na sebe

Javno gradsko saobraćajno preduzeće reagovalo je na saopštenje pokreta Bravo u kom se kritikuje novi sistem naplate u gradskim autobusima u Novom Sadu.
Odgovor GSP-a pokretu Bravo: Cilj je isključivo provokacija, da skrenu pažnju na sebe
Foto: 021.rs
Iz GSP-a tvrde da pokret "Bravo" iznosi neistinite podatke i manipuliše, želeći da "skrene pažnju na svoje postojanje na političkom tržištu".
 
Kako navode, u želji da pokažu kako je nova usluga gradskog prevoznika krajnje loša i nekorisna, pokret Bravo je uradio video snimak u kome je postupak montaže zloupotrebljen za iznošenje niza neistina. 
 
Međutim, poručuju u GSP-u, ni tom zloupotrebom u navedenom snimku nisu uspeli da dokažu svoju prvobitnu nameru, već samo da pokažu kako im cilj nije dobrobit putnika već isključivo provokacija.
 
"Na snimku pokret 'Bravo' čak nije mogao ni da izbegne kako je ceo postupak validacije e-novčanika uredan – vidljivo je da je nakon uplate od 500 dinara putniku rezervisana redovna cena karte od 65 dinara i da na validatoru piše da je preostalo još 435 dinara. Regularno, kao i ostale, na snimku prikazane, poruke sa validatora. Ali, ne sa jednog, nego sa nekoliko njih. Naime, koristeći za snimanje više vozila i čekiranja na raznim linijama, autori snimka su naknadnom montažom pravili neistinitu sliku oko ispravnosti sistema, kao i duplog skidanja iznosa za kartu", piše u saopštenju preduzeća.
GSP ocenjuje i da se "Bravo" koristio iznošenjem poluistine oko načina dopuno e-novčanika, navodeći da se e-novčanik može dopuniti samo predefinisanim iznosima.
 
"Oni su takvi zbog zvaničnog cenovnika jedino na kioscima, a potpisnici saopštenja i snimka su veoma dobro upućeni u to da građani putem onlajn dopune mogu da uplate koji god žele iznos do 10.000 dinara", ističe GSP.
Iz preduzeća dodaju da je neistina i da sistem usporava protok putnika, budući da su validatori postavljeni na svim vratima i da "čekiranje traje jedan sekund".
 
"Proizvoljno i paušalno su izneseni podaci da maltene nije bilo korisnika nepersonalizovane karte koji nisu imali problema prilikom njenog korišćenja", ističe se u saopštenju.
 
Oni moli autore saopštenja pokreta Bravo da "dokažu na koji način su došli do tog podatka, neprocenjivog za njihovu provokaciju".
 
"Pokret Bravo je na ovaj način još jednom pokazao da iza njega stoje nedobronamerni građani Novog Sada, željni medijske promocije zbog koje ne prezaju od loših montaža i pokušaja diskreditovanja nečijeg truda i zalaganja kojima je Novosađanima omogućeno lakše plaćanje prevoza", ističu iz gradskog preduzeća.
 
GSP moli ovaj pokret da se "ne kiti tuđim perjem i ne krade predloge oko plaćanja QR kodom i bankovnim karticama" i tvrdi da su ove ideje iznesene na konferenciji za medije kao sledeći koraci u poboljšanju usluge prevoza.
 
Pokret Bravo juče je izdao saopštenje u kom navodi da je nakon provere i razgovora sa građanima u autobusima utvređeno da je uvođenje elektronskih karata "čist promašaj".
 
Oni su naveli da su skoro svi putnici iskusili probleme u proteklih nekoliko dana otkako se primenjuje ovaj sistem. Istakli su da su korisnici javnog prevoza suočeni sa naplatom jedne vožnje po ceni od 130 dinara umesto očekivanih 65 dinara jer validatori "baguju" i duplo čitaju karte ili ih uopšte ne očitavaju.
 
Takođe, dodali su ida postoji problem sa validatorima koji pravi gužve na ulazu i izlazu iz autobusa. 
Podsetimo, u autobusima GSP-a od ponedeljka, 5. februara papirne karte kod vozača prodaju se po višim cenama, dok će dosadašnja niža cena i dalje važiti za elektronske karte.
 
Karta za vožnju gradskim linijama sada iznosi 100 dinara, odnosno 150 dinara za prigradske linije, dok će u e-novčaniku ostati 65 dinara za gradske i 110 dinara za prigradske linije. Viša cena papirnih karata počela je da se primenjuje dve nedelje nakon početka prodaje elektronskih karata na oko tridesetak kioska, na kojima se iste mogu i dopuniti.
 
Iz GSP-a su u prethodnom periodu više puta pozivali građane da počnu da koriste elektronske karte, kako bi pomogli vozačima da budu više koncentrisani na vožnju. Kako je objašnjeno, vozači po smeni u proseku prodaju oko 300 karata.
  • Zokins

    08.02.2024 00:31
    @Deki
    Nije u pitanju masa nego dupli aršin za plaćanje iste usluge. Kada se odvojiš od nazadne sise nadam se da ćeš se opametiti.
  • Nada

    07.02.2024 22:33
    Nema naslova
    I givikt bi pokvarili.Autobusi su toliko prljavi,da u njih stvarno ulazimo na sopstvenu odgovornost.Strašno.
  • R49

    07.02.2024 19:40
    Nema buniš
    Srpski e-QQ funkcioniše besprekorno, kaže njegova pokroviteljica, tzv premijerka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti