Održan zbor meštana Čortanovaca, traže da im se vrati železnička stanica

U Čortanovcima je u subotu, u prostorijama KUD "Mladost", održan zbor građana povodom inicijative za vraćanje železničke stanice u tom mestu.
Održan zbor meštana Čortanovaca, traže da im se vrati železnička stanica
Foto: Pixabay

Pored meštana, zboru je prisustvovao i predsednik mesne zajednice, opozicioni odbornici GrađanIN, kao i članovi inicijative "Kreni - promeni", prenosi N1.

Lana Kosarčić Šepelj, koja je pokrenula inicijativu za vraćanje stanice, rekla je da postoji velika potreba za tom stanicom. Ona je najavila da će se meštani opet naći za osam dana i da će tada okačiti veliki transparent na staru staničnu zgradu, s natpisom: "Vratite nam stanicu".
"Ideja je da se iz svakog voza koji prolazi vidi da tu nema stanice, a da je ranije bila. Sada aktivno radimo na tome da nađemo rešenje za izvođenje te stanice, da stupimo u kontakt sa saobraćajnim inženjerom koji bi dao rešenje – ali i da stupimo u ozbiljan razgovor sa Železnicom Srbije, koja već neko vreme prebacuje odgovornost na druge", navela je Kosarčić Šepelj.
 
Ona je upozorila da je, ukoliko izostane reakcija nadležnih, moguća i radikalizacija akcije.
 
"Nećemo ništa unapred da prejudiciramo, nadamo se da neće biti potrebe za tim i da će, nakon pokazane volje građana, neko reagovati", rekla je ona.
 
Meštani Čortanovaca ostali su bez stanice nakon izgradnje brze pruge Novi Sad - Beograd. Nova stanica udaljena je šest kilometara od mesta, a javni prevoz nije usklađen sa redom vožnje vozova.
 
Oni su u novembru prošle godine pokrenuli peticiju za vraćanje železničke stanice u tom mestu, koju je potpisalo više od 3.000 ljudi.
  • Kovin

    12.02.2024 11:04
    I mi istooo
    Imali smo je 1880. Sada više nemamo... Nemamo više ni prugu, ni brod, ni autobusku stanicu... A da, imamo slobodu, oslobođeni smo od tamnice naroda.
  • Rade&Civil

    12.02.2024 06:52
    Gak, ti li si?
  • Pera

    11.02.2024 10:16
    Podrška vam do kraja i uspešnog ispunjenja, da kao ljudi, sa svim osnovnim humanim pravima se slobodno krećete, putujete na posao, kod lekara, u nabavku ili pak kaficu, a mi ostali da opet siđemo sa voza u prelepim Čortanovcima, posetimo čuvenu plažu i šekspirovski teatar ili samo vrludamo po gustoj šumi izvodeći besne gliste

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti