Objavljena lista za stanove solidarnosti na Novom naselju: Za tročlane porodice 43 kvadrata

Novosadska uprava objavila je rezultate konkursa za stanove solidarnosti u Ulici Momčila Tapavice BB, na Novom naselju, namenjene tročlanim domaćinstvima.
Objavljena lista za stanove solidarnosti na Novom naselju: Za tročlane porodice 43 kvadrata
Foto: 021.rs
Ova rang lista pojavila se nedelju dana nakon što je objavljena rang lista za petočlana domaćinstva u lameli pet.
 
Rezultati konkursa objavljuju se deset meseci od raspisivanja. U Gradskoj upravi su prošle nedelje za 021.rs naveli da se objavljivanje svih predloga lista očekuje u najskorije vreme.
 
Predlog liste za dodelu stambene podrške pogledajte na OVOM LINKU.
Za dodelu osam stanova solidarnosti za tročlana domaćinstva bilo je 99 prijava. 
 
Osmoro prvih na listi će moći, kada se donese konačna rang lista posle postupka žalbi, da kupe jedan od stanova koji imaju u proseku 43 kvadrata.
Na osnovu odluke grada, cena kvadrata je 116.774,63 dinara. Stan solidarnosti je moguće kupiti na 240 rata, odnosno može se otplaćivati 20 godina.
 
Lamela pet, za koju se objavljuju rang liste, izgrađena je prošlog leta. Za 25 stanova solidarnosti stiglo je 538 prijava.
 
Osim pet stanova za petočlane porodice i osam za tročlana domaćinstva, u lameli pet se nudi sedam stanova prosečne površine od 40 kvadratnih metara za dvočlane porodice, dok je za četvoročlane porodice namenjeno pet stanova od 56 kvadrata.
 
U ovoj lameli postoje još dva stana, koja će se prodati po komercijalnim uslovima.
Do sada je završena i useljena lamela šest sa 27 stanova.
 
Za lamelu četiri, sa 74 stana, nedavno je završena javna nabavka za izbor izvođača radova. 
 
Ugovoreno je da se radovi plate 660 miliona dinara sa PDV-om, s rokom izvođenja radova od godinu dana.
  • Daca

    19.02.2024 09:58
    Stanovi
    27 godina zivim kao podstanar,jos od kada sam izbegla sa prostora Hrvatske.Nikada nista nisam dobila pa čak ni da kupim po povoljnijoj ceni.Suprug ima bodovan stepen invalidnosti.Ovo je sramota.Očigledno se mora biti u stranci da bi se moglo realizovati bilo šta.Po ko zna koji put sam razočarana
  • Maja

    12.02.2024 20:33
    Stanovi
    Ja mislim da je ovo teska sramota, kako za ovakav grad, tako i za drzavu. Dali je moguce da samohrani roditelji, nisu bili iznad crte? Ili je sve moguce preko stranke? I onda se pitate zasto odlaze iz zemlje. Strasno. Čekamo samo kad ce ovi isti sto su dobili, poceti da ih izdaju?!
  • Jasmina

    12.02.2024 18:26
    Stanovi
    Kada ce biti izaci lista za dvoclanu porodicu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti