Sreda pred Novosađanima: Dan za zaljubljene, vino i pozorište

Sreda je pred Novosađanima i to je ujedno poslednji dan pred državni praznik, pa možemo reći da nosi većinu obeležja petka.
Sreda pred Novosađanima: Dan za zaljubljene, vino i pozorište
Foto: 021.rs

U skladu sa tim, kalendar događaja u Novom Sadu je bogatiji nego što je to inače slučaj kada je u pitanju sredina nedelje.

Biće po nešto za svakoga, bez obzira na to da li ste zaljubljeni u ljubav ili vino ili vam se samo ide u pozorište.

Novosađane će poslužiti i vreme. 
 
Iako temperature neće biti baš prolećne, olakšavajuća okolnost je da neće biti kiše. Sve informacije o danu pred nama, kao i uvek, možete pronaći na našem portalu.
Vreme
 
Vreme u sredu biće promenljivo oblačno, a temperatura će se kretati od 2 do 11 stepeni. 
 
Duvaće slab i umeren severozapadni vetar.
 
Biometeorološke prilike će izazvati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarima i osobama sa povišenim krvnim pritiskom. 
 
Očekivane meteoropatske reakcije su reumatski i bolovi u mišićima.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada, Petrovaradina, Grabova, Kaća i Kovilja u sredu neće imati struje.
 
U Novom Sadu će bez struje od 8 do 13.30 h biti deo Kamenjara 2 (ulice: Kamperska, Dunavska obala 85-249, 90-241), a od 8.30 do 9 časova Vase Stajića 15 i Pavla Simića 2-10.
 
Isključenje je najavljeno i za Ulicu Lasla Gala (22-30) od 10 do 12 časova. 
 
Ostala najavljena isključenja čitajte OVDE.
 
Podsećamo vas na aktuelne radove i zatvorene ulice:
 
- Saobraćaj u delu Petrovaradina izmenjen je tokom srede. U Reljkovićevoj ulici obavljaće se radovi na kolovozu, zbog čega će se saobraćaj u toj ulici odvijati uz naizmenično propuštanje vozila. Radovi će trajati od 8 do 14 časova. 
 
- Saobraćaj je  zbog sanacije havarije zabranjen u desnoj kolovoznoj traci u Ulici Jovana Subotića. U pitanju je deo od Ulice vojvode Bojovića do Masarikove ulice, dok se u levoj kolovoznoj traci saobraćaj odvija jednosmerno. Ova izmena će važiti do 19. februara.
 
- Izmenjen je režim saobraćaja na deonici auto-puta, od petlje Batajnica do petlje Novi Sad Centar zbog radova. Od 7 do 17 časova postavljaju se optički kablovi na deonici petlja Batajnica - petlja Novi Sad Centar, u smeru ka Horgošu. Radovi se izvode u pokretu, uz zauzeće zaustavne saobraćajne trake u zoni radova. Ovaj posao trebalo bi da bude završen do 18. marta.
 
- Izmenjen je režim saobraćaja u delu Ulice Dragiše Brašovana. Izmena režima saobraćaja se odnosi na pešačku stazu, parking i kolovoz u delu Dragiše Brašovana, od broja 8 do broja 16. Prva faza podrazumeva zabranu saobraćaja od broja 14d (14, 14a,14b,14c i 14d) do broja 16, a druga faza zabranu saobraćaja od broja 8 do broja 12. Celokupna izmena saobraćaja važiće do 15. aprila.
 
- Izmenjen je saobraćaj u Ulici Ilije Đuričića i Vladimira Perića Valtera u delu Studentskog grada do 18. marta.
Gde ići?
 
Deveti po redu Novosadski bazar održava se na prvom spratu Spensa (kod nekadašnje Gradske kafane) od 16 do 22h.
 
Na Novosadskom sajmu biće izloženi grafički radovi i akvareli. Otvaranje je u 18 časova.
 
Džez u šumi u Gorskom smešku za Dan zaljubljenih izvodi Đorđe Obradović trio. Početak je u 18h.
 
Pozorišni performans "Biti žena" izvodi se na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta od 18 časova.
 
Džem sesija održava se u Kulturnom centru LAB sa početkom u 19 časova.
 
Humanitarno poetsko-muzičko veče održava se u Gradskoj biblioteci od 19h. Zbirku "Tebi s ljubavlju" predstaviće autorka Ruža Stojaković, a celokupan prihod od prodaje knjige namenjen je manastiru Sveta Petka Izvorska, u okviru kog deluje Dom za ometenu decu.
 
U Galeriji "Prometej" povodom Svetog Trifuna, zaštitnika vinograda, u 19 časova održaće se događaj "Čaša vina i violina". U programu učestvuju Tomislav Knežević i Vuka Đurđević.
 
Zvonko Bogdan nastupa u intimnoj atmosferi u restoranu Agape Villa. Početak je u 19h.
 
U knjižari "Zenit" održava se Filokafe, i to specijalno izdanje za Dan zaljubljenih. Tema je "Granice između ljubavi i mržnje", a moderator je master filozof i doktorand Nikola Ačansk. Gost je magistar filozofije Aleksandar Krstić. Broj mesta je ograničen, a prijave su obavezne na mejl filocentar@gmail.com. Događaj počinje u 19h.
 
Opera "Seviljski berberin" pod diregentskom palicom Aleksandra Kojića izvodi se na sceni "Jovan Đorđević" Srpskog narodnog pozorišta od 19h.
 
Promocija knjige poezije i premijera spota Živana Pujića održava se u Fabrici sa početkom u 19h.
 
Pink Moon kvartet svira u restoranu "Veliki" od 19h.
 
Predstava "Skupljači perja" u režiji Dejana Projkovskog igra se na sceni "Pera Dobrinović" Srpskog narodnog pozorišta od 19.30h.
 
Predstava "Dečije povrede" sa Slobodom Mićalović i Vukom Kostićem u glavnim ulogama izvodi se u Pozorištu mladih sa početkom u 19.30h.
 
Od 19.30 se u Kaffa baru održava muzički kviz.
 
A za one koji "ne osećaju ljubav u vazduhu", neformalna grupa "Vještice" organizuje "Anti-Valentines Day" u Crnoj kući od 20 časova.
 
Stendap šou Srđana Dinčića "Best of karijere" održava se u pabu London od 20h.
 
Stendap komedija na temu muško-ženskih odnosa održava se u Gerili, sa početkom u 20.30h.
 
Magic Buzz svira u Lazinom teletu od 22 časa.
  • In

    13.02.2024 21:07
    Vino
    Veritas

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti