Pokvašen "MacBook" ne stavljajte u pirinač: Kako ga popraviti i spasiti podatke?

Pokvašen električni uređaj, pogotovo ako je u pitanju telefon ili laptop, ljudima može da zada brojne muke, pre svega zbog svega onoga što korisnici gube ukoliko se ovakav uređaj ne "spasi".
Brojne su urbane legende koje govore o tome šta raditi kada se nađete u ovakvoj situaciji, a najčešće ljudi čuju da je spas u pirinču. Međutim, ovo se nikako ne sme raditi.
 
Novosađanka Marija nedavno se našla baš u takvom problemu, kada joj je "MacBook" ostao potpuno pokvašen, a svi fajlovi i dokumenti bitni za njen posao ostali su u ovom uređaju.
U ovlašćenom servisu su joj rekli da će zamena matične ploče biti oko 1.000 evra, ali da će izgubiti sve što je bilo sačuvano na ovom uređaju, dok su je u drugim servisima ili odbijali ili bezuspešno pokušavali da urade posao.
 
Nakon toliko pokušaja, odlučila je da se obrati specijalizovanom servisu za "Apple" uređaje "iService", koji se nalazi u Kosovskoj 25 na Podbari.
Kako su joj tada objasnili, diskovi su na Apple uređajima "integrisani", pa ih nije moguće odvojiti. Međutim, ovakve popravke nisu nemoguće, ali zahtevaju stručnost na visokom nivou, najsavremenije alate i opremu za specijalizovane popravke ovakvih uređaja.
 
 
Zaposleni u "iService"-u imaju više od 15 godina iskustva u radu sa "Apple" uređajima, a veliki broj popravki rade na najmodernijim, specijalizovanim instrumentima.
 
  
 
Zahvaljujući tome što uvek drže korak sa trendovima i najsavremenijom opremom, "iService" je poznat i kao poslednje utočište u koje se dolazi kad nigde drugo "nema spasa".
 
"Od skromnih početaka i rada na prvom 'iPhone' modelu, ovaj servis je građen na entuzijazmu i ljubavi prema tehnologiji. Oduvek smo bili usmereni na istraživanje i ulaganje u najnovije i najkvalitetnije tehnologije na tržištu, što zbog kvaliteta usluge, što zbog naše radoznalosti", poručuju iz ovog servisa.
 
  
 
A kada se govori o pokvašenim uređajima, građane koji se nađu u problemu savetuju da što pre raskopčaju bateriju i da ga nikako ne stavljaju u pirinač.
 
"Nikako ne treba ni da ga priključujete u struju ili pokušavate da ga upalite. Preporuka je da odete u najbliži servis kako bi vam oni samo otvorili uređaj i raskopčali bateriju, a zatim možete da tražite servis koji će uspeti i da vam popravi uređaj", objašnjavaju oni.
Šta sve "iService" popravlja?
 
Servis je specijalizovan za "Apple" proizvode, što im dozvoljava da sve svoje znanje i resurse usmere na modernizaciju i poboljšanje kvaliteta usluge za uređaje ove kompanije. Ovde možete popraviti svoj "iPhone", "MacBook", "iPad", "Apple Watch", "iMac", "Mac mini" ili bilo koji drugi "Apple" proizvod.
 
Detaljnije o tome šta se sve može popraviti u ovom servisu pogledajte na njihovom SAJTU ili Instagram stranici OVDE.
 
"iService" nalazi se na adresi Kosovska 25, a radno vreme od ponedeljka do petka je od 9 do 17 časova. Za sve informacije možete ih kontaktirati i putem broja 064/250-60-30.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti