U Čortanovcima u nedelju novi protest: Traže vraćanje železničke stanice

U Čortanovcima se sutra organizuje protest kod stare železničke stanice kako bi meštani pokazali koliko im je važno da Čortanovci ponovo imaju železničku stanicu koja je funkcionalna.

U saopštenju pokreta Kreni-promeni ističe se da Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ostaje nemo na potrebe meštana Čortanovaca i ne pokazuje volju da rešava probleme.

"Zato je potrebno da se opet vidimo i okačimo veliki transparent na staru železničku stanicu. Da se iz svakog voza koji prođe vidi naša velika želja i potreba da se voz tu zaustavi", stoji u pozivu na protest.
 
Nakon 140 godina meštani Čortanovaca ostali su bez železničke stanice koju nakon rekonstrukcje pruge "dele" sa Beščanima.
 
Za stanovnike oba mesta koji gravitiraju ka Novom Sadu, železnička stanica udaljena je oko 4 kilometra i nalazi se u ataru između dva sela.
 
Osim udaljenosti i loše infrastrukture, gradski prevoz za putnike nije usklađen sa redom vožnje vozova, a čak ne postoji ni trotoar na relaciji Čortanovci - železnička stanica. 
  • Banstol

    18.02.2024 17:17
    Bruka
    Kao da smo gubavi.Nema vode, gradska nista, putevi katastrofa,kanalizacija ni na vidiku.Umesto da smo u 21 veku, mas odseku od sveta.Kome mi pripadamo?
  • Marica stručnjak

    18.02.2024 10:06
    Jel izvodljivo
    kako to sad moze da se izvede ?Možda da se izvede ored Č neki krak sa gleve pruge pa posle Č opet uvede u istu ???
  • maki

    18.02.2024 10:03
    nevolem
    Molim sve koji nežive u okolini da ne komentarišu. Svaka čast za Čortanovčane, Beščane neraumem, zašto ćutite i trpite ovo. Unazadili su nas za bar 100 godina.A VAS koji neživite tu a komenatarišete, molim da to neradite jer vaše dete nemora niko da vozi 3km na voz i nazad po mraku na stanicu koja se nalazi u njivama neosvetljena bez pešačke staze. Nisu to samo vikendice, tu žive ljudi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.