Položen kamen temeljac za izgradnju fabrike vode u Temerinu

Kamen temeljac za izgradnju fabrike vode u Temerinu položen je danas.

Postrojenje na izvorištu "Staro Đurđevo" će se prostirati na 3.000 kvadratnih metara, a koštaće više od milijardu i po dinara koje je dala Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulganja.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je prilikom polaganja kamena temeljca da će u naredne dve godine, možda i ranije, Temerinci dobiti zdravu pijaću vodu.
 
Prema Mirovićevim rečima, izgradnja fabrike vode počela je nakon višemesečne analize pilot-postrojenja.
 
"Nova fabrika vode će biti veoma važna za razvoj temerinske opštine, jer će njen kapacitet biti veći nego što su trenutne potrebe građana", izjavio je Mirović, podsetivši na to da su završene pripreme i za sveobuhvatnu rekonstrukciju fabrike pijaće vode u Beočinu, te da se uskoro očekuje i početak radova na realizaciji tog značajnog projekta.
Predsednik Opštine Temerin Mladen Zec rekao je da će na izvorištu "Staro Đurđevo" biti gotovo učetvorostručen kapacitet - sa postojećih 35 litara biće povećan na 130 litara u sekundi, što će u narednom periodu biti dovoljno da se zadovolje potrebe oko 45.000 stanovnika temerinske opštine.
 
Posao izgradnje dobio je GAT nakon što je iz konkurencije izašla druga grupa ponuđača koja je podnela više žalbi. Ovaj projekat najavljuje se već godinama.
Podsetimo, vodovodnim cevima Temerina već dve decenije teče voda koju je sanitarna inspekcija proglasila nebezbednom za piće, a JKP "Temerin" ovu uslugu naplaćuje po standardnim cenama, čak je u prethodnoj godini voda za piće poskupela.
  • povraća mi se

    23.02.2024 08:56
    Ceo život gledam ove koji u životu nisu digli ništa teže od kašike, kako im prinose nova kolica i novu lopatu, da u odelu i kravati ubace malo betona u rupu.
  • ...

    23.02.2024 00:17
    A je li predvidjeno da fabrika funkcionise?
  • Boki

    22.02.2024 13:30
    Samo da ne bude kao u Zrenjaninu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti