Potpisan ugovor za izgradnju fabrike vode u Temerinu: Rok za izgradnju je dve godine

Predesnik Opštine Temerin Mladen Zec i zamenik direktora firme GAT Miloš Orbović danas su potpisali ugovor o izgradnji fabrike vode u Temerinu.

Za ovaj projekat je Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine izdvojila 1,6 milijardi dinara.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uveren je da će na izvorištu "Staro Đurđevo" u ovoj opštini u naredne dve godine, kako je predviđeno ugovorom, biti izgrađeno postrojenje za prečišćavanje bunarske vode. 
 
To će biti objekat veličine gotovo 3.000 kvadratnih metara, sa svom neophodnom opremom, koja treba da eliminiše pre svega arsen, amonijak i druge štetne elemente koji se trenutno nalaze na izvorištima u vodozahvatu u zoni Temerina.
 
Mirović je istakao da bi radovi trebalo da počnu u narednim nedeljama. 
Lokacija izvorišta "Staro Đurđevo", po svojim hidrogeološkim svojstvima i fizičko-hemijskom kvalitetu sirove vode, kao i po položaju u odnosu na dva najveća naselja u opštini, smatra se najpovoljnijom za snabdevanje.
 
Projektom je predviđena izgradnja novih objekata ukupne površine 2.984 kvadratna metra, priključne saobraćajnice sa pešačkim površinama i parkingom, kao i ostale pripadajuće infrastrukture. Rok za izvođenje radova je 720 kalendarskih dana. 
 
Izgradnjom novog postrojenja za prečišćavanje bunarske vode, sa postojećih 35 litara u sekundi kapacitet će se podići na 130 litara u sekundi, što će u narednom periodu biti dovoljno da se zadovolje potrebe za vodom oko 45.000 stanovnika temerinske opštine, i doprineće njenom daljem privrednom razvoju.
 
Kako je 021.rs pisao, ovaj posao je dobio GAT nakon što je prethodno stopiran postupak koji je trajao 10 meseci i nakon što je iz konkurencije izašla druga grupa ponuđača koja je podnela više žalbi. Ovaj projekat najavljuje se već godinama.

Podsetimo, vodovodnim cevima Temerina već dve decenije teče voda koju je sanitarna inspekcija proglasila nebezbednom za piće, a JKP "Temerin" ovu uslugu naplaćuje po standardnim cenama, čak je u prethodnoj godini voda za piće poskupela.

  • Хусеин од фабрике

    05.12.2023 14:00
    За прошле изборе бицикли стаза Петроварадин БФЦ Беочин ,а 'ди је стаза ? друг Мировић ,пре тога потписа за реконструкцију старе пруге на тој стази,већ видим чесме по Темерину уместо фабрике Раденска на Башквој
  • pajo patak

    05.12.2023 13:33
    pitanjce:
    pjesniče, kada će fabrika vode u Zrenjaninu ?
  • Deki

    05.12.2023 13:16
    Ljudi, šarajte malo
    Opet GAT, pa da li ima neka druga firma?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti