Odlučeno ko će ove godine obezbeđivati gradske objekte i niko nije iznenađen

Grad Novi Sad ponovo je odabrao firmu koja će obezbeđivati objekte u javnom vlasništvu i, ni na čije iznenađenje, taj posao je opet dobio "Intersec Team".
Odlučeno ko će ove godine obezbeđivati gradske objekte i niko nije iznenađen
Foto: 021.rs
Ova kompanija se na tender prijavila kao jedini ponuđač, a za obezbeđivanje 14 gradskih objekata dobiće 34 miliona dinara, odnosno više od 40 miliona sa PDV-om.

"Intersec" će, kao i prethodnih godina, ovaj posao obavljati do realizacije ugovorene vrednosti.
Kako se navodi u specifikaciji tendera "Intersec" će obezbeđivati jedan objekat više u odnosu na prethodnu godinu, ali sa istim predviđenim brojem licenciranih radnika - 36.
 
Ova kompanija biće zadužena za obezbeđivanje 14 objekata koji uključuju Gradsku kuću, Gradsku upravu za inspekcijske poslove, Gradsku poresku upravu, Gradsku upravu za građevinsko zemljište i investicije, Sinagogu, Poresku upravu, Skupštinu grada, Upravu za opšte poslove, Upravu za urbanizam i Upravu za socijalnu zaštitu.
Takođe, obezbeđivaće objekat na Petrovaradinu (Patrijarha Rajačića 24), Komeserijat za izbegla i raseljena lica, kao i Gradsku upravu za zaštitu životne sredine.
 
Ove godine se na spisku objekata koji će biti "pod zaštitom" obezbeđenja našla i hala na Sentandrejskom putu.
 
U specifikaciji se navodi da će "Intersec" kontrolisati ulazak i izlazak iz objekta, ali da će čuvati u tajnosti sve lične podatke do kojih dolazi prilikom legitimisanja, uzimanja podataka i vođenja evidencije.
 
Takođe, privatno obezbeđenje će moći da obavlja intervencije na poziv zaposlenih, drugih lica ili samoinicijativno, u slučaju remećenja reda i mira.
 
"Intersec" će biti zadužen i za nadzor i praćenje sistema video nadzora, zaštitu imovine, sprečavanje unošenja opasnih predmeta u objekte, sprečavanje nasilja, preventivne i hitne mere u slučaju otkrivanja krivičnih dela, obaveštavanje policije, privremeno zadržavanje lica koje čini prekršaj, preventivne mere u slučaju sprečavanja požara i poplava i obavljanje drugih poslova u cilju bezbednosti.
 
Kako se navodi u specifikaciji, odabrana firma je dužna da, na zahtev naručioca, obezbedi korišćenje mobilnih vrata koja treba da poseduju "smart" sistem koji radi na LINUX platformi. Grad je odabrao ovu platformu zbog, kako se navodi, potrebe za korišćenjem bezbednijih softvera nakon hakerskog napada na operativni sistem Gradske uprave.
 
U okviru ovih vrata treba da bude instaliran sistem za nadgledanje putem mobilne aplikacije, koji je povezan sa četiri kamere koje mogu da detektuju lice, ponašanje, nenošenje radne uniforme... Sistem mora da detktuje i dim i požar. Neophodno je da sistem ima mogućnost skladištenja do 50.000 video zapisa i 100.000 slika lica.
 
Osim toga, radnici privatnog obezbeđenja će, kada za to bude potrebe, menjati redovno zaposlene Odseka za obezbeđenje objekata, u slučaju povrede, plaćenog odsustva i godišnjeg odmora. 
 
"S obzirom na to da se radi o uslugama čiji se obim ne može precizno utvrditi, utvrđen je maksimalan broj radnnih sati za period važenja ugovora - 51.169", piše u specifikaciji.
 
Predviđena je i mogućnost aneksa ugovora, ukoliko se izmeni broj obezbeđivanih objekata ili radnih sati. 
Prethodni ovakav ugovor sa Gradskom upravom za zajedničke poslove "Intersec" je potpisao u junu prošle godine. Za isti broj pripadnika obezbeđenja i za oko sedam meseci rada, oni su tada dobili 32,9 miliona dinara.
 
Ova firma redovno sklapa ugovore i sa drugim gradskim upravama i javnim preduzećima.
 
Novosađanima je postala poznata kada je fotografija sa protesta u Novom Sadu, na kojoj se vidi da radnik obezbeđenja kleči na vratu jednog od demonstranata, postala viralna na društvenim mrežama. Reč je o protestu protiv usvajanja Generalnog urbanističkog plana koji se desio u julu 2022. godine
  • Aleksandra

    27.02.2024 10:11
    Intersec profesionalno obavlja svoj posao momci su ok dobili tender i sve ispostuju uvek ugovore
  • Maja

    27.02.2024 07:41
    Vec navikli
    Pa narode Kako vam nije kasno?Iz vaseg dzepa se placaju ljudi koji ce da vas biju ako slucajno izadjete da protestujete.Lepo molim.A sad da se izvinimo Djuri sto nas je tukao.
  • Aleksej

    27.02.2024 07:23
    Srpska Nasilna Stranka
    To se te hrabre siledzije 5 na jednoga. ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti