"Intersec" ponovo obezbeđuje novosadske objekte: Na spisku Gradska kuća, Skupština i druge zgrade

Firma "Intersec" dobila je još jedan posao od Novog Sada.
"Intersec" ponovo obezbeđuje novosadske objekte: Na spisku Gradska kuća, Skupština i druge zgrade
Foto: 021.rs

Ovoga puta "Intersec" je dobio 32,9 miliona za obezbeđivanje 13 objekata u javnom vlasništvu. 

Ova firma će obezbeđivati Gradsku kuću, Gradsku upravu za inspekcijske poslove, Gradsku upravu za građevinsko zemljište i investicije, Sinagogu, Gradsku poresku upravu i Skupštinu grada.

"Intersec" će, takođe, biti zadužen za obezbeđenje Gradske uprave za opšte poslove, Gradske uprave za urbanizam, Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu, Komeserijat za izbegla i raseljena lica, Gradsku upravu za privredu i Gradsku upravu za zaštitu životne sredine, kao i jedan objekat u Petrovaradinu.
 
Ova firma je inače bila jedini ponuđač na tenderu za koji je određeno da se ne sprovodi po partijama, jer bi tako "došlo do otežanog praćenja realizacije ugovora o predmetnoj javnoj nabavci".
 
Prema tenderskoj dokumentaciji, dužnosti radnika obezbeđenja biće kontrola ulazaka i izlazaka, vođenje evidencije ulazaka i izlazaka, čuvanje u tajnosti ličnih podataka do kojih se dolazi prilikom legitimisanja stranaka, intervencije na poziv zaposlenih ili samoinicijativno u slučaju remećenja reda i slično, nadzor i praćenje sistema video nadzora, zaštita imovine, sprečavanje unošenja oružja, obaveštavanje policije kada je to neophodno, i slično.
 
 
Firma je dužna da na zahtev naručioca montira server povezan sa kamerama koji može da detektuje lica, ponašanje, "nenošenje radne uniforme", dim, požar, i slično. Dužna je, takođe, i da na osnovu narudžbe montira mobilni i lako prenosivi terminal sa kamerom za prepoznavanje lica koji se može povezati sa kontrolno-operativnim centrom. 
 
Angažovani radnici takođe će imati ovlašćenje da privremeno zadrže "lice koje je zatečeno u objektu ili prostoru koji se obezbeđuje u vršenju krivičnih dela i težih prekršaja, do dolaska policije".
Broj službenika "Intersec"-a koji će biti angažovani je oko 36. Taj broj može da bude veći ukoliko dođe do potrebe za menjanje službenika obezbeđenja koji već rade u ovim objektima. 
 
I prošle godine u maju Grad je potpisao ugovor sa "Intersec"-om za obezbeđivanje objekata koji su predmet ovog tendera, a tada je vrednost ugovora iznosila 30 miliona dinara.
 
U međuvremenu, ove godine je sklopljen i posao obezbeđivanja drugih devet objekata u gradu i prigradskim naseljima, i to u vrednosti od 42,8 miliona dinara.
  • Krljadin

    22.06.2023 12:00
    70% službenika privatnog obezbeđenja u Srbiji radi za javni sektor preko agencija. Znači da je 70% službenika privatnog obezbeđenja u Srbiji na minimalcu (zbog tendera). Uopšte nije bitan naziv firme, mora se menjati lopovski sistem. Nemojte ni na jedan trenutak da pomislite da, kada bi na vlast došli oni koji su imali sukob sa intersekovcima na GUPu, ne bi isto imali svoje mezimce i miljenike kojima bi nameštali gradske objekte.
  • vule

    22.06.2023 11:20
    sns bratija
    Samo mi nije jasno šta ima da se obezbedjuje toliko uprava kada su većina u jednoj zgradi i Skupštine grada, jedan ulaz i jedna portirnica, a navedene sve uprave. Gde je tu logika. Kakva sramota i kakvo bacanje para i talenje.
  • P

    22.06.2023 11:15
    E
    Opet minimalac pare idu vlastima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti