Prolećna februarska sreda: Toplo vreme i mnogo zanimljivih dešavanja u Novom Sadu

Poslednja februarska sreda pred Novosađanima biće, možemo slobodno reći, prolećna.
Prolećna februarska sreda: Toplo vreme i mnogo zanimljivih dešavanja u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Očekuje nas prijatnih 20 stepeni, kao i događaja na pregršt.
 
Kao i uvek, 021 je tu da vas informiše o svim najvažnijim dešavanjim u gradu i šire. Pa, da počnemo sa prognozom...
Vreme
 
I sreda će u Novom Sadu biti natprosečno topla. Biće umereno oblačno, a duvaće jak južni i jugoistočni vetar. Minimalna temperatura biće 8, maksimalna 20 stepeni.
 
Na većinu hroničnih bolesnika biometeorološke prilike mogu imati relativno povoljan uticaj. Osobama sa srčanim oboljenjima se savetuje izvesna opreznost. Preporučuje se umerena fizička aktivnost. Od meteoropatskih reakcija mogući su problemi sa snom i glavobolja.
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada, Čerevića, Kaća, Budisave, Sremskih Karlovaca, Kisača, Futoga, Begeča i Grabova neće imati struje. Od 9 do 10 časova u Novom Sadu će bez struje biti Fočanska 18-34, 21-35, a za ostale ulice i naselja pogledajte OVDE.
 
Kisač i Stepanovićevo neće imati vode. Oba naselja bez vode će biti od 11.30 do 12.30 časova. Razlog su radovi Elektrodistribucije Novi Sad.
 
Podsećamo vas na aktuelne radove i zatvorene ulice:
 
- Izmenjen je režim saobraćaja na deonici auto-puta, od petlje Batajnica do petlje Novi Sad Centar zbog radova. Od 7 do 17 časova postavljaju se optički kablovi na deonici petlja Batajnica - petlja Novi Sad Centar, u smeru ka Horgošu. Radovi se izvode u pokretu, uz zauzeće zaustavne saobraćajne trake u zoni radova. Ovaj posao trebalo bi da bude završen do 18. marta.
 
- Izmenjen je režim saobraćaja u delu Ulice Dragiše Brašovana. Izmena režima saobraćaja se odnosi na pešačku stazu, parking i kolovoz u delu Dragiše Brašovana, od broja 8 do broja 16. Prva faza podrazumeva zabranu saobraćaja od broja 14d (14, 14a,14b,14c i 14d) do broja 16, a druga faza zabranu saobraćaja od broja 8 do broja 12. Celokupna izmena saobraćaja važiće do 15. aprila.
 
- Izmenjen je saobraćaj u Ulici Ilije Đuričića i Vladimira Perića Valtera u delu Studentskog grada do 18. marta.
 
Gde ići?
 
Prodajna izložba "Za slobodnu Palestinu" biće organizovana u 19 časova u Crnoj kući. Događaj se organizuje u okviru pokreta "Umetnici/ce protiv aparthejda (AAA)" koji predstavlja globalnu inicijativu posvećenu podršci palestinskim glasovima.
 
U Galeriji likovne umetnosti poklon zbirci Rajka Mamuzića, u 19 časova, otvara se izložba grafika pod nazivom "Lutajući otisak". Osnivač projekta "Lutajući otisak", Radovan Jandrić, je tokom proteklih deset godina okupljao umetnike i prezentovao radionice štampanja grafike po galerijama Srbije.
 
Autorsko vođenje kroz izložbu "Staklo" u Muzeju Vojvodine, u Dunavskoj 35, održaće se u 19 časova.
 
Promocija knjige "Abhaja" Borislava Čičovačkog biće održana u 19 časova u kafe knjižari Bulevar books. O romanu će govoriti sam autor i Vladislava Gordić Petrović. 
 
Humanitarni bazar za Minju počeće u 13 časova na Trgu slobode, a od 16 časova dolaze i animatori. Malenoj Minji Lapčević potrebna su sredstva za lečenje teškog oblika progresivnog metaboličkog poremećaja – deficijencije adenilosukcinatne lijaze (ADSL) koji podrazumeva i epilepsiju, autizam, kortikalno oštećenje vida i usporen psihomotorni razvoj. Ukoliko niste u mogućnosti da dođete, možete poslati SMS 1417 na broj 3030.
Predavanje akademika Miodraga Markovića "Pavel Petrović, zaboravljeni Temišvarski slikar iz 19. veka rezultati najnovijih istraživanja (2014-2023)" počeće u 18 časova u Ogranku SANU u Novom Sadu.
 
Promocija romana "Pakrac" Vladana Matijevića održaće se od 19 časova u Digitalnom omladinskom centru.
 
Projekcija filma "Jadna stvorenja" reditelja Jorgosa Lantimosa održaće se od 19 časova u KC "Mladost" u Futogu.
 
"Lepa Brena prodžekt" igraće se od 19.30 časova na Velikoj sceni Pozorištu mladih.
 
Veče stand up komedije "Vojvođansko veče" održaće se od 20.30 časova u Gerili.
 
Predstava "Autobiografija" igraće se od 21 časova na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta.
 
Muzički kviz NS održaće se u Tegla baru u Merkatoru od 19.30 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti