FOTO: Skulptura Mike Antića oštećena u julskim olujama vraćena u Dunavski park

Skulptura posvećena pesniku Miroslavu Miki Antiću, koja je oštećena u julskim olujama prošle godine, vraćena je na svoje mesto nakon više od pola godine.
FOTO: Skulptura Mike Antića oštećena u julskim olujama vraćena u Dunavski park
Foto: 021.rs
Ona je nakon oštećenja sklonjena i predata Zavodu za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada kako bi se poslala u konzervatorsku radionicu.
Kako su iz Zavoda za 021.rs ranije odgovorili, restauracija je trajala dugo iz razloga što u momentu kada se desila oluja ova institucija nije imala odvojene novčane resurse za restauraciju.
Zbog toga je, kako su naveli, proces dostavljanja skulpture konzervatorskoj radionici potrajao duže vreme.
 
 
"Skulptura je predata u konzervatorskoj radionici i na njenoj restauraciji se aktivno radi. Jasno je da oštećenja nisu velika i da će biti relativno brzo restaurirana i vraćena na staro mesto", naveli su krajem januara iz ove institucije.
 
  
 
Podsetimo, julske oluje u Novom Sadu napravile su veliku štetu kako po prirodu, tako i po spomenike kulture širom grada.
 
Nadležnima je bilo potrebno čak nekoliko meseci kako bi uklonili brojne probleme, a neki su i dalje vidljivi.
  • Srba

    28.02.2024 20:22
    Za Miku nema para
  • nigde bez slike

    28.02.2024 18:25
    dokumentovano
    jadni moraju sve da dokumentuju da ne bi bilo naglabanja te bilo je ovo te ono.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti