Šta vas očekuje 29. februara: Dan ispunjen događajima u Novom Sadu

Da li ste spremni za novi dan i nove avanture? U petak nas čeka kraj nedelje, ali to ne znači da nema zabavnih planova i za četvrtak.
Šta vas očekuje 29. februara: Dan ispunjen događajima u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Naravno, prijatan "prolećni" dan će doprineti dobrom raspoloženju, a i dobrom provodu, ako planirate dan da provedete napolju. 

Ustalom, koliko često imate priliku da pravite planove za 29. februar?

Treba svakako da obratite pažnju na najavljena isključenja struje, ali i na radove na putu zbog kojih nisu baš sve ulice u Novom Sadu i okolini otvorene za saobraćaj. 
 
Pogledajte šta vas sve očekuje u Novom Sadu u četvrtak, 29. februara
Vreme
 
Četvrtak, poslednji dan februara, biće promenljivo oblačan, a temperatura će biti od 7 do 18 stepeni. 
 
Duvaće jak jugoistočni vetar. 
 
Očekivane relativno povoljne biometeorološke prilike mogu doprineti smanjenju tegoba kod svih hroničnih bolesnika, izuzev srčanih. Od meteoropatskih reakcija moguće su nesanica, nervoza i uznemirenost u blagoj formi.
 
Trebalo da znate i...
 
Delovi Novog Sada, Beočina, Begeča i Grabova u četvrtak neće imati struje.
 
U Novom Sadu su najavljena sledeća isključenja:
 
- Dostojevskog 12, 8, od 8.45 do 10.45 časova
 
- TS "Vuković", TS "Kum", zamena ro. nn ormana u TS "Bangladeš", TS "Asvalt beton". TS "Termomontaža", od 8.30 do 13 časova
 
- Dom za stare "Vila park", Jodna banja, Crpna stanica u Futoškoj ulici kod Jodne banje, deo Futoškog parka, Nikole Tesle 1-17, 2-42, Mičurinova 1, 2, 2A, Uroša Predića 1, 2, 4, Futoška 66, Đorđa Bešlina 1-7, 4-20, Dr Milana Petrovića 1-23, 2-20, Pere Dobrinovića 1-7, 2-6, Ćirpanova 45-53, 50-54, Nenada Mitrova 1-7, 4-12, Bore Prodanovića 7, od 8.15 do 10.45 časova
 
- Vardarska 1, 1A, 3, 5-7, 9-11, 13-15, 15A, od 9 do 12 časova
 
- Vase Stajića 15, Pavla Simića 2-10, Vojvođanskih brigada 18-20, od 9 do 10 časova
 
U Beočinu bez struje ostaju ulice Siniše Šušnjara 2-14 i Ljube Stankovića 105-121, od 8.30 do 13.30 časova.
 
Delovi Zmaj Jovine i Ulica Vuka Karadžića u Begeču će biti bez električne energije od 8 do 14 časova.
 
U Grabovu je najavljeno isključenje u Vili Ravne, od 8 do 15 časova.
 
Podsećamo vas na aktuelne radove i zatvorene ulice:
 
- Izmenjen je režim saobraćaja na deonici auto-puta, od petlje Batajnica do petlje Novi Sad Centar zbog radova. Od 7 do 17 časova postavljaju se optički kablovi na deonici petlja Batajnica - petlja Novi Sad Centar, u smeru ka Horgošu. Radovi se izvode u pokretu, uz zauzeće zaustavne saobraćajne trake u zoni radova. Ovaj posao trebalo bi da bude završen do 18. marta.
 
- Izmenjen je režim saobraćaja u delu Ulice Dragiše Brašovana. Izmena režima saobraćaja se odnosi na pešačku stazu, parking i kolovoz u delu Dragiše Brašovana, od broja 8 do broja 16. Prva faza podrazumeva zabranu saobraćaja od broja 14d (14, 14a,14b,14c i 14d) do broja 16, a druga faza zabranu saobraćaja od broja 8 do broja 12. Celokupna izmena saobraćaja važiće do 15. aprila.
 
- Izmenjen je saobraćaj u Ulici Ilije Đuričića i Vladimira Perića Valtera u delu Studentskog grada do 18. marta.
 
Gde ići? 
 
Novo izdanje Language cluba održaće se od 20 časova u Radio kafeu u Svetozara Miletića 45.
 
Bioskopski projekat grupe umetnika "Videoart u ponoć" biće prikazan u Američkom kutku u 14 časova. O festivalu i odabranim radovima učesnika govoriće Andrej Tišma.
 
Dečija predstava "Čarobnica iz Ulice Bonžur" biće izvedena na maloj sceni Pozorišta mladih u 18 časova.
 
U Digitalnom omladinskom centru organizuje se čitalački klub posvećen Goranu Petroviću i romanu "Sitničarnica 'Kod srećne ruke'". Početak je u 19 časova. 
 
Izložba crteža-grafika Danice Dželebdžić biće prikazana u Ordinaciji Art Cafe u 19h.
 
U knjižari Bulevar Books biće predstavljena knjiga "Danas nam je divno dno (i drugi igrokazi)" Mićka Ljubičića i Voje Žanetića. Učestvuju autori i Peca Popović, a početak je u 19 časova.
 
U Gradskoj biblioteci će gost na filmskim pričama biti glumac Dragan Jovanović, a sa njim će intervju voditi Milan Rakić. Početak je u 19h.
 
U knjižari Zenit se održava književno veče sa Magdalenom Blažević, a u razgovoru osim nje učestvuju i Zorana Krapandžin i Ivan Bevc. Književno veče počinje u 19 časova.
 
"Faust" se izvodi na sceni "Jovan Đorđević" Srpskog narodnog pozorišta od 19h.
 
U Radničkom domu se izvodi predstava "Migrantska posla" o dvoje mladih ljudi iz Srbije koji su u potrazi za boljim životom otišli u Nemačku. Početak je u 19.30h.
 
Predstava "Bertove kočije ili Sibila" izvodi se na sceni "Pera Dobrinović" Srpskog narodnog pozorišta od 19.30h.
 
Koncert "Na balu u Novom Sadu" održaće se u 20 časova u Gradskoj koncertnoj dvorani u okviru februarskih kulturnih svečanosti povodom Dana grada i meseca posvećenog kulturi.
 
Prva "goose booking" svirka ove godine održava se u Crnoj kući, a nastupaju bendovi Saturnists, Naire i Tethyal. Svirka počinje u 20 časova.
 
U Domu kulture nastupaju Jolly Little Bunch i Dža ili Bu od 21h.
 
U Mesnoj zajednici Omladinski pokret u okviru besplatnog bioskopa biće prikazan film Gaspara Noe "Ljubav". Film se prikazuje od 21h.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti