FOTO Prolećni odmor u prirodi - 'Rafting centar Drina-Tara' ima nove avanture u ponudi

"Rafting centar Drina-Tara" otvara novu rafting sezonu, već 1. marta, a svoje mesto možete da rezervišete već danas.

Samim tim, ove godine adrenalinska avantura počinje ranije, kao što nam je i proleće stiglo pre kalendarskog  početka ovog godišnjeg doba.

U zavisnosti od vremenskih uslova, moguća su pomeranja početka sezone od nekoliko dana. U svakom slučaju, kao deo nastojanja Rafting centra Drina-Tara da svima pruži najugodniji mogući boravak, za sve rafting aranžmane u martu i aprilu će biti obezbeđeno grejanje u svim bungalovima.
 
Pripremljene su i posebne pogodnosti, koje uključuju snižene cene i atraktivne pakete koji obuhvataju smeštaj, obroke i "outdoor" aktivnosti. 
 
Rafting u proleće je avantura za pamćenje i nešto najuzbudljivije što možete doživeti. Ali ne brinite ako imate tremu, to je prirodno. Tu će biti iskusni vodiči koji će vas voditi kroz nemirne prolećne talase na reci Tari.
U "Rafting centru Drina-Tara" tradicionalno se održavaju uskršnji i prvomajski rafting. U toku prvomajskih praznika, gosti će imati priliku da prisustvuju i koncertu popularnih muzičara regiona.
 
 
Prvi koncert je zakazan za 30. april, kada će nastupati popularni Tropico Band.
 
Novo u ponudi: Avantura bez premca - rafting, safari, jahanje i penjanje po stenama
 
Sezona 2024 donosi i novu ponudu koja uključuje najatraktivniji aranžman do sada namenjen onima koji žele da svoj odmor pretvore u avanturu o kojoj će svima godinama kasnije pričati. 
 
Reč je o aranžmanu "Rafting i safari na kanjonu Tare" sa dva noćenja u okviru kog ćete moći da uživate u dva dana ispunjena aktivnim odmorom u najvećem kanjonu u Evropi. 
 
 
Ovaj jedinstveni aranžman obuhvata jedan dan raftinga i jedan dan proveden u "Jeep safariju" na kanjonu Tare. Rafting je organizovan na najatraktivnijem delu reke, dužine 25 kilometara. Drugi dan se ide u posetu najlepšim vidikovcima na vrhu kanjona Tare i ergeli konja, gde postoji i zip lajn (zip line) i "via-ferrata" (staza po stenama u koje su uklesane čelične merdevine koje služe za penjanje). 
 
"Čelični put" je namenjen svima koji žele da se penju po stenama, a nemaju alpinističko iskustvo. To je zapravo i prvi korak ka alpinizmu jer je sličan osećaj - na steni ste, noge su vam na merdevinama, ali ste i osigurani čeličnom sajlom koja obično prati put. 
 
 
Šta vas sve očekuje na raftingu Tarom u seoni 2024?
 
"Rafting centar Drina-Tara" smešten je na samoj obali reke. Ukoliko se odlučite za aranžman u ovom centru imaćete priliku da vidite čak dva nacionalna parka - Sutjeska i Durmitor.
 
Kompleks bungalova u kojima gosti bogate savršeno se uklapa u prirodu, a nudi vam sve pogodnosti turističkog smeštaja. Okružen je brojnim aktivnostima i prostorom za celodnevni, a naročito večernji, provod. Između ostalog, dok boravite u ovom centru možete se opredeliti i za vožnju kvadovima, e-bike planinske ture, porodični rafting, i slično, a ponude se mogu kombinovati prema željama gostiju kako bi se stvorio poseban aranžman po meri. 
 
 
Cilj svih zaposlenih je da gostima pruže jedinstveno iskustvo aktivnog odmora u prirodi sa bogatim sadržajem, uz domaću hranu i najbolji provod u regionu. Ove godine rafting centar proslavlja 25 godina postojanja, pa možete da očekujete samo najbolje, uz puno žurki i dobrog provoda.
 
Uz bogatstvo prirode i pregršt avantura, oduševiće vas i izvrsna domaća hrana koju pripremaju domaćice na tradicionalni način. Imaćete priliku da probate jela karakteristična za ovaj deo regiona - od sočne jagnjetine ispod sača, preko kajmaka, uštipaka i ribe, pa sve do domaćih suhomesnatih proizvoda i svežeg povrća. U ponudi su i pažljivo osmišljena jela za one koji su vegetarijanci, vegani ili alergični na gluten.
 
 
Geografska pogodnost ovog kampa je što se u njegovoj blizini nalaze brojne atrakcije pa, u zavisnosti od toga koliko dana ostajete, možete da posetite prelepu prirodu planinie Zelengore, Pivsko jezero i kanjone Hrčavka i Nevidio. U blizini je i predivni Vinski put, ako ste raspoloženi za degustaciju vina. Ako ste više za "beg u grad", možete posetiti i Sarajevo i Andrićgrad.
 
Svoje aktivnosti možete da kombinujete kako vam odgovara.
 
Celokupnu ponudu aranžmana Rafting Centra Drina-Tara možete da pogledate OVDE. Rezervišite i budite jedan korak bliže vašoj prolećnoj avanturi na vodi, bogatoj trpezi i nestvarno lepoj prirodi.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti