Pokrajinska vlada dodelila 490 miliona dinara za 22 manjinska lista

Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama dodelio je ugovore za sufinansiranje listova na jezicima nacionalnih manjina.
Pokrajinska vlada dodelila 490 miliona dinara za 22 manjinska lista
Foto: 021.rs

Ugovori su dodeljeni medijima čiji su osnivači nacionalni saveti, a vredni su 490 miliona dinara.

Kako je saopšteno iz pokrajinske vlade, Milošević je rekla da je informisanje na jezicima nacionalnih manjina jedan od najznačajnijih prioriteta vojvođanske vlade, i da su u njenom aktuelnom sazivu ova sredstva uvećana dvostruko - sa 264 miliona na ukupno 490 miliona dinara, odnosno četiri miliona evra.

"Vojvodina kao multietnička i multikonfesionalna sredina jeste naše zajedničko kulturno nasleđe, koje mora da se čuva, neguje i razvija, a samim tim i informisanje na jezicima nacionalnih zajednica – nacionalnih manjina kao deo toga", navela je Milošević.
 
Kao i prethodnih godina, ugovori su uručeni za 22 lista iz devet izdavačkih kuća – Mađar so, Het nap, Hlas ljudu, Libertatea, Ruske slovo, Hrvatska riječ, Bunjevački informativni centar, Ridne slovo i Makedonski informativni i izdavački centar.
  • Lala

    01.03.2024 11:00
    Dnevnik
    Zašto nisu pomogli i Dnevnik da ga vrate u oblik( veličinu) u kom je izlazio pedeset i više godina,a ne ko ovo sad ko " Mikijev almanah" veličini

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti