FOTO: Počela kontrola ribolovaca u Novom Sadu, koristi se i dron

Ribočuvarska služba "Voda Vojvodine" započela je intenzivne i neprekidne kontrole rekreativnih ribolovaca na teritoriji Novog Sada i drugih ribarskih područja pod ingerencijom tog preduzeća.
Ova akcija je preduzeta pred početak lovostaja na autohtonu riblju vrstu - smuđa.
Akcenat je na kontroli ulova ribolovaca i poštovanju pravila rekreativnog ribolova, a sve u cilju zaštite i unapređenja postojećeg ribljeg fonda.
Primenom savremenih sredstava osmatranja, poput drona, kao i nadzora ribolovnih voda preko Monitoring centra, ribočuvari "Voda Vojvodine" uspevaju efikasno i blagovremeno da osujete svaki vid nezakonitog ribolova.
 
"Ovakvim kontrolama, u saradnji sa svim istinskim rekreativnim i sportskim ribolovcima, nastojimo u što većoj meri da utičemo na svest svih ribolovaca o značaju zaštite ribljih vrsta koje se mreste u periodu lovostaja", poruču u Vodama Vojvodine.
 
  • Pecaroš

    08.03.2024 20:37
    Najlon pijaca
    Nek prošetaju do Najlona .
  • Crni

    05.03.2024 09:18
    crni2@yahoo.com
    Ako već kontrolišu što i treba i ako već toliko naplaćuju mogli bi po nekad i da poribe vode.
  • Veče

    05.03.2024 08:55
    Noć
    Od Novog Sada pa uzvodno do Čelareva neka prodju noću...ali kanda se boje...i tako decenijama.lako je danju po keju...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti