Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima: Demokratizacija zemlje nemoguća sa SNS

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) donela je odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima.
Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima: Demokratizacija zemlje nemoguća sa SNS
Foto: 021.rs

Kako LSV navodi u saopštenju, ova odluka je doneta na sednici glavnog odbora, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša.

"Demokratizacija i modernizacija zemlje nemoguća je sa Srpskom naprednom strankom, jer je ta politička opcija u potpunosti udaljila Srbiju od njenog evropskog puta i ustanovila politički sistem koji više nalikuje autoritarnim državama kakve su Rusija ili Belorusija", saopštava LSV.
 
Članovi Glavnog odbora LSV-Vojvođani usvojili su i dokument "Pravedni izbori – put ka demokratskoj Srbiji" kojim se traži obezbeđivanje standarda za fer i slobodne izbore putem izmene izbornih propisa, ali i obezbeđivanja uslova za adekvatno sprovođenje propisa.
Ovim dokumentom predviđa se organizacija Srbije u pet izbornih jedinica, vremensko odvajanje lokalnih i pokrajinskih, parlamentarnih i predsedničkih izbora, formiranje komisije za sprovođenje verifikacije biračkih spiskova, kao i neophodnost obaveze da nosilac izborne liste mora biti kandidat na izborima. 
 
Kako najavljuju ligaši, LSV će sa ovim dokumentom upoznati opozicione stranke, kako bi se zajedničkim snagama došlo do fer izbornih uslova.
  • Petar

    27.03.2024 12:57
    Poređenje sa drugim državama n
    Poređenje sa " autorativnim" državama nije preporučeno!
  • Gimme Shelter

    04.03.2024 20:23
    Najzad nesto pametno da cujem
  • LSV

    04.03.2024 15:50
    Neko ko sve pamti
    Bojane bio si potpredsenik stranke 2016g.kada ste prevarili građane NS sa komunalnom koalicijom, time kao saucesnik uništio LSV.
    Samo budala može vama da veruje. Kasno je za sve....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti