FOTO: Đurić sa sveštenicima na mestu buduće crkve kod Štranda - dan uoči Skupštine grada

Gradonačelnik Milan Đurić sastao se danas sa sveštenim licima na lokaciji na kojoj se planira buduća crkva kod Štranda, dan uoči glasanja o ovoj temi u Skupštini grada.
FOTO: Đurić sa sveštenicima na mestu buduće crkve kod Štranda - dan uoči Skupštine grada
Foto: 021.rs

Sastanak Đurića sa sveštenstvom, uoči sednice Skupštine grada na kojoj će se glasati o izmeni regulacionog plana kojom bi se ucrtala buduća crkva, nije bio najavljen medijima.

Izmena plana će biti na usvajanju sutra, premda to u uslovima u kojima SNS ima većinu predstavlja protokolarni deo. 
Planu da se kod Štranda izgradi crkva usprotivio se deo novosadske opozicije, poručujući da sa stanovnicima Limana mora da se razgovara o tome šta žele u svom dvorištu. O ideji izgradnji crkve kod Štranda nisu se oglasile desničarske stranke. 
 
 
Gradonačelnik Milan Đurić je optužio opoziciju koja se suprotstavila izgradnji crkve da napada svetinje. Po njegovim rečima, postoji potreba za još verskih objekata u polumilionskom gradu. 
 
Crkvena opština novosadska otkrila je da će hram na Limanu biti posvećen Svetim mučenicima bačkim koji su nastradali tokom pogroma od 1941. do 1944. godine, naročito u Novosadskoj raciji.
 
Osim toga, kod Mosta slobode planira se izgradnja memorijalnog centra posvećenog nastradalima u Raciji.

Komentari 97

  • Laloš

    06.03.2024 17:05
    Jeste krstili lažnog pankera?
  • Svetlana

    05.03.2024 15:07
    Odvratnost kulminira!
  • Hrvoje

    05.03.2024 14:37
    Graditi
    crkvu kod štranda?
    O D V R A T N O !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.