Đurić osudio napad na sveštenika na Limanu: Proizvod kampanje mržnje prema SPC

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić najoštrije je osudio jučerašnji napad na sveštenika Eparhije bačke na Limanu.
Đurić osudio napad na sveštenika na Limanu: Proizvod kampanje mržnje prema SPC
Foto: 021.rs
Đurić je osudio napad na sveštenika koji je juče bio "fizički sprečen da obavi svoju parohijsku dužnost". 
"Plašim se da je ovo proizvod užasne kampanje mržnje prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi, koju danima unazad sprovode neke političke grupe i organizacije. Ne želim da prihvatim činjenicu da je u Novom Sadu sveštenim licima ugrožena bezbednost. Molim sugrađane da ne dozvole da na nas dele neki politički motivisani pojedinci, da šire mržnju i bacaju ljagu na naš grad", navedeno je u saopštenju iz Gradske kuće, a u kom se prenose Đurićeve reči. 
Gradonačelnik je u saopštenju apelovao na nadležne državne organe da pod hitno privedu pravdi napadača na sveštenika.
 
Eparhija bačka saopštila je da je juče, 5. marta, na Limanu fizički napadnut sveštenik B. M. "prilikom obavljanja redovnih parohijskih dužnosti". Opširnije o tome šta je crkva saopštila o ovom napadu čitajte OVDE.
  • Bolek

    06.03.2024 20:00
    @boringoldfart

    Pa naravno da je to budalaština. Ja sam iz te generacije i tih godina su se svi pankeri u gradu znali sa svirki i iz klubova, a kamoli mi s Limana - a ovog nesrećnika se APSOLUTNO niko od nas ne seća. Možda je nekad dobio batina od pankera, ali to mu je maksimalni domet.
  • NS

    06.03.2024 19:55
    Ko je ovaj lik?
    Umesto da smiri tenzije, on ih potpiruje. Gradonacelnice, ljudi su jasno i glasno rekli da je MESTO za crkvu loše! Dokle više zamena teza i politizacije svega i svačega?!? Dovedi se u pamet čoveče i počni da slušaš svoje sugrađane!
  • Kakva vlast,

    06.03.2024 19:30
    takva i crkva-bezdusna
    Lazni panker, lazni gradonacelnik... Ko je tebe licno od gradjana izabrao da budes gradonacelnik? Onaj prosli nije ni srednju skolu u Novom Sadu zavrsio, ovaj... ne znam ni ko je. Nisam ga u zivotu nisam video na koncertu ili ulici. Nije ni cudo sto ne vole ovaj grad i samo ga urnisu. Nisu ni odrasli u njemu.
    Koga briga sta lazni covek ima da izjavi? Prica neke floskule koje dobije ispisane da treba da kaze, bez ikakvog inetgriteta. Prodao si dusu djavolu, a hoces crkvu da gradis? On, osudjuje... moz' misliti...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti