POKS o napadu na sveštenika: Sumnjamo da je SNS sve izrežirao, čekamo detalje od policije

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) najoštrije osuđuje napad na sveštenika Eparhije bačke i traži da se počinioci hitno pronađu i kazne.
POKS o napadu na sveštenika: Sumnjamo da je SNS sve izrežirao, čekamo detalje od policije
Foto: 021.rs
Međutim, osuđuju i politizaciju pitanja gradnje hrama u kojoj, kako kažu, prednjači vladajuća stranka.
"Pitanje gradnje hrama na Limanu politički je zloupotrebljeno na najgori mogući način, pre svega od strane vladajuće stranke u njenom pokušaju da decembarskih 56:44 u korist opozicije u Novom Sadu po svaku cenu preokrene", kaže predsednik POKS Vojislav Mihailović.
 
Kako dodaju, ako se počinioci ne pronađu, samo će još više sumnjati da je sve izrežirano od strane SNS.
"Očekujemo da policija saopšti sve detalje napada na sveštenika, ali izražavamo sumnju da je ovaj nedopustivi akt nasilja koji ide jedino na ruku Srpskoj naprednoj stranci u svojoj propagandi protiv opozicije, izrežiran od njihove strane sa kriminogenim strukturama u gradu sa kojima sarađuju već više od decenije. Ukoliko se počinioci ne pronađu, samo će ove sumnje dobiti na težini", ističe Mihailović.
 
Eparhija bačka saopštila je da je juče, 5. marta, na Limanu fizički napadnut sveštenik B. M. "prilikom obavljanja redovnih parohijskih dužnosti". Opširnije o tome šta je crkva saopštila o ovom napadu čitajte OVDE.
 
Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić najoštrije je osudio napad na sveštenika i apelovao na nadležne državne organe da hitno privedu napadača.
  • Vera

    07.03.2024 11:11
    POKS?
    Čega se sve POKS neće setiti? Zar nije dovoljno bizarno što neko misli da se monarhija u ovoj zemlji može vratiti, nego se još iznose ovakve pretpostavke? Šta bi SNS time dobio, samo to nisu objasnili, a bilo bi i teško!
    Bolje da se postaraju da objasne kako zamišljaju da se njihov glavni cilj ostvari, to bi bilo vrlo zabavno, a ovom narodu je potrebno i malo zabave, dosta je briga!
  • miki21

    07.03.2024 10:07
    Botovi
    ... su i zvanično legalizovani, od jutros su veoma budni.
  • Cvejka

    07.03.2024 09:07
    Šamar gospon popi
    Stavimo na stranu politiku!!!
    Možda ovajj popa ima nekog ličnog neprijatelja koji je iskoristio priliku za neki obračun, moguće i da je vernik, što da ne!!??
    Prepucavanje crkve i politike sa građanstvom je odvratno!!!! Rekla bih, nadmašili""Pop Ćiru i Spiru""

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti