Zbog klizišta deo Kameničkog parka od danas zatvoren za posetioce

Deo Kameničkog parka od danas, 9. marta zatvoren je za posetioce zbog klizišta.
Zbog klizišta deo Kameničkog parka od danas zatvoren za posetioce
Foto: 021.rs
Usled pomeranja tla koje je u prethodnom periodu uočeno od strane upravljača JKP Gradsko zelenilo, gornja staza (put) koja vodi ka mostu Slobode nije bezbedna i od danas je zatvorena.
Izvršen je inspekcijski nadzor i naložena je mera privremenog zatvaranja pomenute staze u parku, radi realizacije istražnih radnji i preuzimanja prioritetnih sanacionih radnji, dok se ne steknu uslovi za kompletnu i potpunu sanaciju.
 
Sanaciji prethode aktivnosti u pronalaženju uzroka klizišta, kao i hemijska analiza vode koja se pojavljuje na spornom tlu.
Budući da je Kamenički park zaštićeno prirodno dobro III kategorije, u analizu klizišta koje sada pravi plitka jezerca na pomenutom području, uključeni su i  upravljač JKP Gradsko zelenilo, kao i Gradska uprava za zaštitu prirode, Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, JP Nacionalni Park Fruška Gora, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije i stručna lica sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.
 
"Pratimo situaciju u južnom delu parka zajedno sa nadležnim institucijama, kako bismo u slučaju potrebe blagovremeno reagovali", navode u Zelenilu.
 
Nije poznato koliko dana će ovaj deo parka biti zatvoren.
  • Zorz

    09.03.2024 19:11
    Baš će biti interesantno, čuti mišljenje "stručnjaka"?!
  • Marta

    09.03.2024 15:31
    RibNjacaninu
    Nema zavisti, vec cinjenice. Pitam gospodina, da li je i Donji put koji je delom uzurpiran od strane lica koja su ogradama izasle na javni put i time obenogucile da je u tom delu gotovo jedva moguce proci autom, isto privatno vlasnistvo!? Aaa javni put ne mize biti u privatnom vlasnistvu? Niste znali? Uh uh...
  • Ribnja Chan

    09.03.2024 13:34
    Zavist je neuništiva
    Čak i kad nije tema, pojave se baba Marte da pokažu svoju zavist i nemoć, odovarajući. Obrušila se na Ribnjak koji je privatno vlasništvo i nema veze sa Kameničkim parkom. Ostali komentatori su se držali teme i opisali probleme Parka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti