Novosađanka morala da odustane od subvencije za prvi stan: Investitor neće da čeka na državu

Na dan kada Ministarstvo za rad obelodanjuje da je 614. majci odobrena subvencija za kupovinu prvog stana, Bojana Petrović iz Novog Sada kaže da od svog zahteva mora da odustane.
Novosađanka morala da odustane od subvencije za prvi stan: Investitor neće da čeka na državu
Foto: 021.rs

"Investitor neće ni da čuje da stan proda uz subvenciju za majke. Razlog je, kaže, loše iskustvo sa majkama iz prethodnog perioda kada je na uplatu subvencije od države čekao skoro godinu dana", kaže ova Novosađanka za N1.

"Od subvencije moram da odustanem, iako suprug i ja ispunjavamo sve uslove. Ali, od kupovine ovog konkretnog stana na kredit ne odustajem jer je cena kvadrata među jeftinijim na tržištu. Prvi sledeći prodavac od koga bismo mogli da pokušamo da kupimo stan kvadrat ceni čak 800 evra skuplje od ovoga", kaže Bojana Petrović.
Ona ističe da ne ispunjava kod banke uslov da sama može da se zaduži, tako da će suprug biti solidarni dužnik u otplati kredita.
 
"Za kaparu investitoru morali smo da uzajmimo od prijatelja i rodbine. Prodavac ne pristaje da čeka više meseci da meni država isplati subvenciju, a ja bez papira koji investitor treba da mi potpiše za tu subvenciju ne mogu da konkurišem. Ruke su mi vezane", kaže ova majka.
 
Pošto su od subvencije odustali, preostaje im, kaže, da u narednom periodu uz rate za stan vraćaju i novac pozajmljen za kaparu.
 
"To znači da sad treba da učim strani jezik i spremam se da, kad deca malo porastu, idem u inostranstvo, kao i moje kolege medicinski radnici, kako bih mogla da vratim dug", ogorčena je ova majka.
 
Kada je reč o do sada odobrenim subvencijama majkama za kupovinu prve nekretnine, Ministarstvo za rad je u petak 8. marta saopštilo da je do sada, za nеpunе dvе godinе, odobreno ukupno 614.
  • Jovan

    11.03.2024 09:15
    @ Voja -naprednjak Zato sto sam se školovao da budem lekar i da lečim ljude. Vi radikali-šverceri ste odlučili da lekari u ovoj državi ne treba mesečno da zarade ni kvadrat stana.
  • Voja

    11.03.2024 08:10
    Stan
    Neverovatno koliko se ljudi drže nepisanog pravila da čovek mora da ima svoj stan.Kupili bi oni njega i za 800 evra više samo da se uklope u sredinui gde svi moraju da imaju svoj stan.Lako će se odreći i hleba nasušnog samo da stan imaju.
  • @Jovan

    10.03.2024 14:28
    Zašto ne otvoriš firmu i daješ plate 2500+ evra? Ko ti brani?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti