NDNV: Ani Lalić prete smrću zbog stava o crkvi na Limanu, posledica opasnog narativa lokalne vlasti

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) prijavilo je Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal pretnje smrću koje je dobila predsednica tog udruženja Ana Lalić.
Od tužilaštva se očekuje najbrža reakcija u cilju otkrivanja učinioca krivičnog dela i njegovog daljeg procesuiranja, saopštio je NDNV.
 
Naveli su da je Ana Lalić, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na Limanu, dobila niz najgorih uvreda i pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.
"Upozoravamo javnost da je u toku izazivanje namernih tenzija u Novom Sadu, koje je inicirano od strane gradske vlasti, pred održavanja lokalnih izbora u Novom Sadu, gde se kao povod koristi izgradnja crkve na Limanu, kako bi se građani koji su protiv izgradnje predstavili kao protivnici vere, srpstva i pravoslavlja. Smatramo da su pretnje upućene Ani Lalić upravo posledica ovog opasnog narativa koji dolazi sa samog vrha lokalne vlasti i Srpske pravoslavne crkve", naveo je NDNV.
Ana Lalić je sinoć na tribini u Dubrovniku pročitala pretnje smrću koje je dobila putem društvenih mreža. 
 
Upućen joj je i veliki broj psovki i teških šovinističkih uvreda. 
 
  • Jelena

    13.03.2024 18:13
    Zasto u Dubrovniku?
    Protiv sam crkve na Limanu i da sam dobila pretnju smrcu i ja bih isto prijavila ali ne vidim zasto bih to citala na tribini u Dubrovniku.
  • Zoran Jerotijevic

    13.03.2024 12:53
    ukinuti
    Ukinuti sve verske objekte i resiti se zla
  • Svetlana

    13.03.2024 08:44
    ZLO
    Crkve i verske zajednice su koreni zla jer su kreatori nacionalističke ideologije i nacionalističkih stranaka!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti