LSV: Novi Sad se brani na Limanu, Limanci ne žele nikakav objekat na zelenoj površini

Liga socijaldemokrata Vojvodine ocenila je da su Limanci juče svojim primerom pokazali kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva.

Kako LSV navodi u saopštenju, građani Limana su se u velikom broju odazvali pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i "složno dali crveni karton gradskoj vlasti".

"Nepotrebno insistiranje na gradnji verskog objekta gde mu mesto nije i ignorisanje poziva predstavnika MZ Liman, koji je upućen gradonačelniku i nadležnim gradskim upravama, ujedinio je stanovnike ovog dela grada u borbi za očuvanjem preostalih zelenih površina, ali i prava na mišljenje i odlučivanje", piše LSV.
 
LSV dodaje da su gotovo građani prisutni na jučerašnjem zboru mesne zajednice, podržali zakljčak saveta MZ u kojem se kaže da se protive izgradnji bilo kakvog objekta na zelenoj površini kod Štranda. 
"Dakle, ne žele ni verski, ni sportski, ni bilo kakav drugi objekat na površini koja je predviđena za, kako je to navedeno u Generalnom urbanističkom planu, turističko-rekreativne sadržaje", ističu ligaši.
 
LSV poziva sve građane da na ovakav ili sličan način pokažu da znaju svoja prava i da su spremni da ih odbrane. 
 
Podsetimo, zbor građana Mesne zajednice "Liman" usvojio je zaključak u kojem se kaže da se protive izgradnji bilo kakvog objekta na zelenoj površini kod Štranda. Za ovaj zaključak glasalo je 239 prisutnih građana, dok je 12 bilo protiv. Stanovnici MZ "Liman" traže da se zaustavi izrada plana za taj deo Limana, kojim se predviđa izgradnja crkve.
 
  • LIMAN 1,2,3,4

    12.03.2024 11:52
    .......
    Gospode oprost im,ne znaju sta cine!!!!!!
  • LIMAN 1,2,3,4

    12.03.2024 11:42
    Liman...
    zeli crkvu,umesto Galens zgrade!!!!
  • Liman 2

    11.03.2024 17:46
    Eeeee
    Ligasi slabo vas ima na Limanu, videlo se na izborima u decembru

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti