Martovski četvrtak pred Novosađanima: Vetrovito i prepuno dešavanja

Izgleda da će ovog četvrtka biti vetrovito, ali postoji na pretek mesta i događaja gde možete da se sklonite od vetra.
Martovski četvrtak pred Novosađanima: Vetrovito i prepuno dešavanja
Foto: 021.rs
Proleće je sve bliže i iako je za sada februar bio više prolećni mesec nego mart, ostaje nada da će se vreme poboljšati u narednih nekoliko dana, a bliži nam se i petak, što je uvek razlog za optimizam. 
Nastaviće da vas nerviraju i radovi na putu i isključenja struje, ali naš dnevni vodič će vam pomoći da prebrodite sam kraj radne nedelje.
 
Vreme
 
Četvrtak će u našem gradu biti suv i blago vetrovit, najavljuju meteorolozi. 
 
Minimalna temperatura će biti 6, a maksimalna 15 stepeni. Duvaće slab i umeren severozapadni vetar, uveče i noću u slabljenju i skretanju na južni.
 
Nepovoljna biometeorološka situacija može usloviti pojačanje tegoba kod većine hronično obolelih. Poseban oprez se savetuje kardio-vaskularnim i cerebrovaskularnim bolesnicima. Reumatski bolovi, pospanost i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije.
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Veternika, Beočina, Sremskih Karlovaca i Begeča u četvrtak neće imati struje.
 
Najavljeno je isključenje u Veterniku za Ulicu Dragoslava Srejovića 44, kao i Ulicu Danice Jovanović (6-34, 11A-27, 53) od 8 do 13 časova.
 
U Beočinu bez struje ostaju deo ulice Lj. Stankovića i Siniše Šušnjara od 8.30 do 13.30 časova.
 
Delovi Mrgudove i Svetozara Markovića u Begeču ostaju bez struje od 8 do 14 časova.
 
Struja će biti isključena i u Sremskim Karlovcima, i to u naselju Dudara (deo naselja iznad Dvorske bašte, deo naselja prema Stražilovu), vikend naselju Ešikovac i Stražilovu, od 8 do 14 časova.
 
Deo Sremskih Karlovaca neće imati ni grejanje zbog radova. Kako kažu u Novosadskoj toplani, od 8 časova zbog radova na elektrodistributivnoj mreži u Sremskim Karlovcima, bez napajanja električnom energijom će ostati Toplana "Dudara". Zbog toga će biti prekinuta isporuka toplotne energije za grejanje za objekte na konzumnom području Toplane "Dudara". Normalizacija u u grejanju očekuje se istog dana, u poslepodnevnim časovima, po završetku radova.
 
Podsećamo vas na aktuelne radove i zatvorene ulice:
 
- Izmenjen je režim saobraćaja u delu Veternika. Zabranjen je saobraćaj u delu Ulice Sonje Marinković, na prilazu raskrsnici sa Novosadskim putem. Razlog su radovi na kolovozu na Novosadskom putu, u delu od Ulice Sonje Marinković do Kralja Petra I. Ova izmena važiće do 30. aprila.
 
- Izmenjen je režim saobraćaja na deonici auto-puta, od petlje Batajnica do petlje Novi Sad Centar zbog radova. Od 7 do 17 časova postavljaju se optički kablovi na deonici petlja Batajnica - petlja Novi Sad Centar, u smeru ka Horgošu. Radovi se izvode u pokretu, uz zauzeće zaustavne saobraćajne trake u zoni radova. Ovaj posao trebalo bi da bude završen do 18. marta.
 
- Izmenjen je režim saobraćaja u delu Ulice Dragiše Brašovana. Izmena režima saobraćaja se odnosi na pešačku stazu, parking i kolovoz u delu Dragiše Brašovana, od broja 8 do broja 16. Prva faza podrazumeva zabranu saobraćaja od broja 14d (14, 14a,14b,14c i 14d) do broja 16, a druga faza zabranu saobraćaja od broja 8 do broja 12. Celokupna izmena saobraćaja važiće do 15. aprila.
 
- Izmenjen je saobraćaj u Ulici Ilije Đuričića i Vladimira Perića Valtera u delu Studentskog grada do 18. marta.
Gde ići?
 
Manifestacija "Antićevi dani" je u punom jeku i biće organizovano nekoliko događaja u toku dana ali najzanimljivije za javnost je svakako činjenica da će ovog četvrtka u Izdavačkoj kući Prometej u 18 časova biće održano "Veče s Mikinim prijateljima" koje uključuje i prikazivanje kratkog filma o njegovom životu.
 
U novosadskom ogranku Američkog kutka u 14 časova biće održan ciklus o svetu digitalne umetnosti i u okviru ovog događaja Andrej Tišma moderiraće razgovor o delima nemačke video-umetnice Rosi Bajelšmit
 
Na istom mestu samo par sati kasnije, odnosno u 18 časova, očekuje vas i druga prezentacija u serijalu predstavljanja uspešnih mladih preduzetnika i preduzetnica gde ćete moći da čujete priču Dragane Mandić. Ona će govoriti o nastanku i uspehu njenog brenda Limonium art and craft i prijave za ovaj događaj su neophopdne na mejl adresu biznisnova.org@gmail.com.
 
Predstava "Devojčica sa šibicama" počeće u 18 časova u Pozorištu mladih. 
 
U Srpskom narodnom pozorištu možete da pogledate predstavu "Kod Večite slavine" od 19.30 časova, a u istom ovom pozorištu od 20 časova u okviru Beogradskog festivala igre očekuje vas i nastup poznate vankuverske plesno-pozorišne trupe Kidd Pivot. 
 
Na Filozofskom fakultetu možete poslušati tribinu od 19 časova na temu "Tehnologija i javna komunikacija: Šta nas čeka 2040. godine?" na kojoj su govornice astrofizičarka Tijana Prodanović, Iva Parađanin koja vodi poznati podkast Tampon zona i Mila Bajić iz fondacije SHARE. 
 
Tri bivša člana sastava Hladno pivo osnovali su novi bend nazvan Savršeni marginalci i održaće svoj prvi nastup u Srbiji u ovom novom sastavu u Fabrici sa početkom u 20.30 časova. 
 
Ako ste raspoloženi za džez više nego za pank, u Domu kulture u okviru manifestacije Pazi! Lezi! Jazzy! imate priliku da poslušate dva benda - Deep Steady i Professory sa početkom u 21.
 
Bend KillKevin nastupa u Lazinom Teletu sa početkom od 22 časa. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti