APV: Vratiti dečiju ambulantu u Dom zdravlja na Novom naselju

Akcija progresivne Vojvodine (APV) zahteva od Doma zdravlja "Novi Sad" da se u ambulantu na Novom naselju vrati dečija ambulanta.
APV: Vratiti dečiju ambulantu u Dom zdravlja na Novom naselju
Foto: 021.rs
Kako navode u saopštenju, nakon odluke o prestanku rada Kovid centra koji je bio smešten u prostoru dečijeg odeljenja, zahtevaju da se "hitno i neodložno Domu zdravlja na Novom naselju vrati dečija ambulanta, koja je ukinuta pre četiri godine".
 
"Kao što smo već upozoravali, deci na Novom naselju, delu Novog Sada s više od 30.000 stanovnika, bez razloga je uskraćeno pravo na lečenje", navode oni.
Dodaju i da im je direktor Doma zdravlja "Novi Sad" Veselin Bojat na njihov zahtev odgovorio da se tokom 2024. ne planira otvaranje dečije ambulante na Novom naselju i da će taj objekat do daljeg ostati Kovid centar.
"Nedugo nakon toga Bojat je samog sebe demantovao i doneo odluku o zatvaranju kovid ambulante, što je potpuno logično s obzirom na mali broj novih slučajeva u poslednjih sedam dana u čitavoj Srbiji (127). Pitamo direktora Doma zdravlja, imate li sad neko novo opravdanje da se to ne uradi i kad će napokon deca s Novog naselja moći da se leče u svom kraju? Da li je pravi razlog zapravo sve manji broj pedijatara, što ste i priznali u Programu rada Doma zdravlja, i šta ste dosad preuzeli da se to promeni", pitaju iz APV-a.
 
Pozivaju i člana Gradskog veća za zdravstvo Dragana Stajića da se oglasi i "objasni šta je učinio da se reši problem nedovoljnog broja lekara u Domu zdravlja i čime se uopšte bavi ako ga zdravlje Novosađana ne zanima".
 
"Očigledno je da lokalna vlast sa Srpskom naprednom strankom na čelu nema odgovore na ova pitanja, kao ni na druga koja se odnose na sve lošiji kvalitet života građana, komunalne probleme u gradu i da je zbog toga odlučila da joj glavno predizborno oružje bude manipulacija verskim i nacionalnim osećanjima sugrađana", zaključuju iz Akcije progresivne Vojvodine.
  • Milan

    16.03.2024 12:50
    Ubrzajte malo
    Prvo renoviranje, pa ima pa nema para... Dugometražni kovid... Nema pedijatara pa ih ima dva penzionera...Učiniće nam se. Od renoviranja do ničega! Ko je ovde lud??? Pa onaj ko trpi
  • Milan

    16.03.2024 12:49
    Ubrzajte malo
    Prvo renoviranje, pa ima pa nema para... Dugometražni kovid... Nema pedijatara pa ih ima dva penzionera...Učiniće nam se. Od renoviranja do ničega! Ko je ovde lud??? Pa onaj ko trpi
  • Ana

    14.03.2024 13:55
    A ko da radi?
    Lekara je sve manje i manje, idu ljudi u penziju a i odseljavaju se. Na Limanu odavno nema mesta nigde a i kod koga upadnes eto taj il ode iz zemlje il ode u penziju pa opet idi dalje. A kao treba da imaju deca pedijatra do 18. godine. Da, bas. Ne mogu da obezbedim detetu pedijatra, evo vec doslo vreme za 3. pedijatra a dete ni godinu i po dana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti