Obustavlja se plovidba brodovima Kanalom DTD, razlog - ruši se železnički most

Lučka kapetanija Novi Sad saopštila da je od će od petka, 15. marta biti obustavljena plovidba na Kanalu DTD zbog rušenja železničkog mosta.

Kako se navodi u obaveštenju brodarstvu, obustavlja se plovidba na kanalu Hidrosistema DTD "Novi Sad - Savino selo" od km 6+600 do km 7+150.

Ovaj most je do sada služio za železničku vezu sa Suboticom, a sada je prestala potreba za njim zbog gradnje novog mosta u okviru izgradnje brze pruge.
Kapetanija je navela i da će plovidba kanalom biti uspostavljena kada most bude uklonjen, to jest kada se stvore uslovi za plovidbu.
 
Predviđeno vreme radova je četiri meseca.
 
U obaveštenju se navodi da će o svim promenama na plovnom putu Lučka kapetanija Novi Sad blagovremeno izvestiti sve učesnike u plovidbi.
  • Komša

    15.03.2024 11:48
    Ovi su gori od NATO. Porušiće više mostova.
  • Pobesneli Laloš

    15.03.2024 11:37
    Uz male prepravke i malo para ovo bi mogao biti idealan pešači, biciklistički i drumski most, Neko će se ovako debelo opariti. Zato ruši, ruši...
  • pljacka

    15.03.2024 01:39
    samo je pljacka na umu sns okupatora

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti