FOTO Na plivanje do izbora: Sportska hala i bazen u Futogu bi trebalo da prorade tokom proleća

Sportska hala u Futogu, koja je zatvorena gotovo godinu dana, trebalo bi da proradi u maju, dok je bazen, čija gradnja kasni nekoliko meseci u fazi završnih radova, saznaje 021.rs.
FOTO Na plivanje do izbora: Sportska hala i bazen u Futogu bi trebalo da prorade tokom proleća
Foto: 021.rs
Hala je zatvorena od aprila prošle godine i do danas nije objašnjeno šta se desilo, dok su meštani čuli da je došlo do pucanja kanalizacionih cevi i plavljenja dela objekta, kao i drugih oštećenja zbog sleganja objekta zbog obližnjeg gradilišta bazena.

Što se tiče bazena, njegova izgradnja kasni oko tri meseca, mada iz lokalne vlasti zvanično to ne spominju, već kažu da se radi povezivanje na infrastrukturu, što je nadležnost javnih preduzeća.

Kako su sada rekli za 021.rs, radovi su u završnoj fazi i trenutno se obavlja povezivanje na infrastrukturu, što je u nadležnosti javnih i javno-komunalnih preduzeća. U Upravi za građevinsko zemljište i investicije dodaju da će se nakon što JKP-ovi završe svoj deo posla slediti tehnički pregled objekta i ishodovanje upotrebne dozvole.
 
Iz Grada nisu naveli kada bi građani mogli da očekuju da koriste bazene, ali kako se izbori očekuju u junu, može se očekivati da će se vlast truditi da do glasanja prvi kupači uđu u bazen.
 
Podsetimo da su radovi na gradnji bazena počeli u martu 2022, a planirani završetak je bio kraj 2023. godine. Za radove vredne 1,8 milijardi dinara Novi Sad je uzeo kredit.
 
Bazen gradi grupa ponuđača koju predvodi kompanija "Koto" iz Beograda, koja će uraditi 61 odsto svih poslova. U poslu učestvuju i "Alex E&C", "Pars", "Elita-cop", "ConnectIT" iz Beograda, te novosadska preduzeća "Elsing group", "AG institut" i "Art Group Energy".
 
 
Kažimo da iz Gradske uprave i dalje nema nikakvog objašnjenja zašto je Sportska hala zatvorena prvih dana aprila 2023. godine, mada su građani čuli da je to zbog pucanja kanalizacionih cevi kada je došlo do plavljenja i pucanja zidova i pločica, sve zbog sleganja objekta zbog gradnje bazena. Ono što kažu je da su pri kraju radovi na tekućim popravkama i redovnom održavanju. Kada se pogleda spisak radova, sasvim je moguće da su glasine o oštećenjima bile istinite i da su posledica pucanja kanalizacionih cevi i sleganja.
 
Radovi su obuhvatili: popravku i zamenu celog krovnog pokrivača (3000m2), zamenu svih oluka i pratećih limarskih radova, krečenje i zanatske popravke fasade (1500m2), krečenje dela unutrašnjih prostora (4000m2), zamenu i popravku "Armstrong plafona", zamenu i ugradnju dela unutrašnje keramike (600m2), popravku i zamenu hidrotehničkih instalacija, opreme i sanitarija, renoviranje osam toaleta i pet svlačionica.
 
Dodaju da je ugovorom predviđena zamena i popravka završnih poliuretanskih slojeva na tribinama, krečenje dvorane, zamena keramičkih pločica, farbanje ograde. Pored toga, ugovorena je zamena keramike na svim ulazima u Sportsku halu.
U Upravi kažu da će, u skladu sa ugovorenim rokovima, svi radovi biti završeni do sredine maja i da će na taj način potpuno renovirana hala ponovo biti u funkciji.
 
Iz Grada nisu naveli koliko su koštali ovi radovi, a iz javno dostupnih podataka o tenderima se vidi da je Uprava angažovala JKP "Stan" da za oko 20 miliona dinara sa PDV-om radi popravke u hali.
  • Neko

    15.03.2024 17:38
    Andra
    U sportskoj hali su klubovi trenirali. Gde se jos deca pustaju kako žele u sportske hale? Ako su u klubovima onda treniraju. I jos nesto, ovim sto se kao brinu za decu, brinu se za sebe jer nemaju da naplate ogromne clanarine. Sto malo poreska ne proceslja sportske klubove u ns?
  • pera

    15.03.2024 15:57
    kolko ce karta biti. msm cenim da od tih para to treba i da se odrzava.
    bazeni u ns se raspadaju jer se ne odrzavaju kako treba
  • Goran NS

    15.03.2024 15:51
    plivanje kao i do sad, na Dunavu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti