"Stan" objasnio zašto je Begeč danima bio bez struje

JKP "Stan" je završilo radove u Begeču zbog kojih je proteklih mesec dana skoro svaki dan celo naselje ili veći broj ulica bio bez struje uglavnom od 8 do 14 časova.
"Stan" objasnio zašto je Begeč danima bio bez struje
Foto: 021.rs
Iz ovog gradskog preduzeća navode da su od 18. februara do 14. marta na osnovu Ugovora o obezbeđivanju javnog osvetljenja na teritoriji Grada rekonstruisali postojeću nadzemnu mrežu javnog osvetljenja u naselju Begeč.
 
Kako su objasnili, demontirani su stari i neizolovani aluminijumsko-čelični provodnici i postavljeni novi izolovani SKS kablovi ukupne dužine oko 12.000 metara.
 
U Stanu kažu da će se ovim ostvariti veća pouzdanost rada sistema javnog osvetljenja, odnosno smanjenje broja ispada zbog kratkih spojeva u slučaju lošeg, vetrovitog vremena i zaplitanja provodnika u granje, kao i povećanje bezbednosti kako stanovnika Begeča, tako i radnika na održavanju sistema.
"Kako se predmetni radovi na zameni mreže javnog osvetljenja izvode u neposrednoj blizini distributivne nadzemne mreže, iz razloga bezbednosti i u skladu sa pravilnicima i procedurama ED Novi Sad, bilo je neophodno delimično isključenje distributivne mreže, kao i mreže javnog osvetljenja. Prilikom izvođenja radova isključivane su samo one deonice na kojima se toga dana vrši rekonstrukcija i to u najkraćem mogućem trajanju, o čemu su građani redovno obaveštavani od strane ED Novi Sad", kažu iz Stana.
 
Oni su dodali i da nisu planirana nova isključenja mreže.
 
Podsetimo da su se meštani požalili 021.rs da su u proteklih mesec dana skoro svaki dan bili bez struje tokom prepodneva zbog radova na javnoj rasveti.
 
Građani su istakli da česta isključenja struje stvaraju probleme u svakodnevnom životu jer ne samo da kuće nemaju napona, nego ne rade pošte, apoteke, prodavnice i drugi prodajni objekti, pošto skoro svako poslovanje zavisi od pristupa internetu, kojeg nema kad nema struje.
 
Kako su nam preneli građani, a vidi se iz redovnih obaveštenja Elektrodistribucije, struje u proteklom periodu nije bilo od 8 do 16 časova u celom naselju ili pojedinim ulicama 19, 20, 21, 22, 23, 27, 28, 29. februara, kao i 1, 4, 5, 6, 7, 8, 11, 12, 13. i 14. marta.
 
Iz ED su za 021.rs ranije naveli da su isključenja bila zbog radova na javnoj rasveti koje izvodi Stan.
 
Dodajmo i da ovo javno preduzeće nije prethodno najavilo tako obimne radove u Begeču.
  • Begečka nana

    16.03.2024 08:34
    Podrška
    Ko bi ovom narodu ugodio!? Ako se nešto radi zašto se radi,ako se ne radi ,"jel ovo grad kulture "?Ništa se ne radi a,plaćamo porez !? Ista priča je bila i za asfaltiranje Bul Jovana Dučića , Bul kneza Miloša te ne mogu proći,te kuda idu autobusi GSP ,gde su stajališta ,presekli raskrsnicu šta misli JKP Put,šta ovi u Grasu misle! Bravo za Jkp "Stan"!Majstori su radili u kontinuitetu! Obaveštenja su bila na sajtu ! Konačno i selo da ima zaslužno osvetljenje !
  • Бегечанка

    16.03.2024 05:17
    Поздрав за ЈКП "Стан"
    Ако је посао завршен због чега већ две ноћи не ради улична расвета у Партизанској која је на путу ка Бачкој Паланци?
  • Nn

    15.03.2024 19:45
    Radovi su bili najavljeni i svako iskljicenje se znalo 3 dana u napred i objavljenonje bilo na sajtu ED u planiranim iskljucenjima......svaki dan na RTV,........ Mozda se trebalo ici od kuce do kuce da im se javi........

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti