Počinju dani umetnosti, obrazovanja, kulture i gejminga na Novosadskom sajmu, ulaz besplatan

Međunarodna izložba umetnosti "Art Expo", Međunarodni sajam obrazovanja "Putokazi", "Dani Laze Kostića", i Sajam gejminga "NS gaming week" održaće se od 18. do 25. marta na Novosadskom sajmu.
Počinju dani umetnosti, obrazovanja, kulture i gejminga na Novosadskom sajmu, ulaz besplatan
Foto: 021.rs
U ponedeljak, 18. marta, posle Svečanog otvaranja Izložbe umetnosti "Art Expo" biće uručena nagrada "Sava Šumanović", koja se dodeljuje za domete u likovnoj umetnosti. Dobitnik priznanja je Zdravko Joksimović, vajar iz Beograda. 
 
Paralelno sa Sajmom obrazovanja "Putokazi", od 21. do 23. marta, prvi put će se održati Sajam gejminga. Organizuje se u Hali "Master", u saradnji sa Games.Con. Namenjen je ljubiteljima video igara, serija, filmova i svega onog što čini pop kulturu.  
"Mi ćemo pokušati ove godine da nekako ispratimo tu liniju Sajma obrazovanja, a fokus će biti na indi studijima. To su nezavisni studiji koji proizvode igre, a ima ih mnogo u Srbiji. Jedan manji broj će se predstaviti na sajmu i predstavljaju jednu vrstu perspektive za mnoge posetioce ovog festivala. Što se tiče samog gejminga i art dizajna, on je jako interesantan. Kao i pozorište, ima svoju priču i biće vrlo zanimljiv da se vidi. Što se tiče samog programa koji ćemo mi ponuditi, to su manji turniri u eSportu, jer premium ekipe učestvuju na velikom takmičenju i neće biti u mogućnosti da dođu. Biće i jedan ekspo deo gde će se nastupiti velike kompanije koje su proizvođači opreme za računare", rekao je Boško Đorđević, programski direktor Games.con. 
Manifestacija "Dani Laze Kostića" biće priređena u Auli Novosadskog sajma, paralelno sa Sajmom obrazovanja "Putokazi", od 21. do 23. marta. Programi su prilagođeni i temama bliskim mlađoj populaciji. Biće reči o školskoj lektiri, kao i o tome šta i koliko mladi čitaju.
 
"Teme su i jubileji - dva veka 'Letopisa Matice srpske', dva veka od rođenja Branka Radičevića, sto godina od rođenja Aleksandra Tišme. Govoriće se i o ljubavi Laze Kostića i Lenke Dunđerski, vezi Laze Kostića i J. J. Zmaja, Užicu  - aktuelnoj prestonici kulture Srbije, doprinosu Evropske prestonice kulture književnoj sceni Novog Sada i šire, antologiji i antologičarima", najavio je Goran Ibrajter, programski direktor "Dana Laze Kostića".
 
U sklopu "Dana Laze Kostića" biće uručena i istoimena nagrada i predstavljen portret prošlogodišnje dobitnice Maje Trifunović.
 
Ulaz na priredbe se neće naplaćivati. Radno vreme Novosadskog sajma je od 10 do 20 sati.
 
U četvrtak, 21. marta, u periodu od 10 do 15 časova na Novosadskom sajmu održaće se i Sajam zapošljavanja, u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje.
 
Opširniji program možete pronaći OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti