Gradska uprava: Za uvid u celokupan birački spisak nadležno ministarstvo, a ne Grad Novi Sad

Uprava za opšte poslove Novog Sada saopštila je da se za uvid u celokupan birački spisak zainteresovani moraju obratiti Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, a ne Gradu Novom Sadu.
Gradska uprava: Za uvid u celokupan birački spisak nadležno ministarstvo, a ne Grad Novi Sad
Foto: 021.rs
Iz te uprave su reagovali na saopštenje POKS-a da je toj partiji zabranjen uvid u birački spisak u Novom Sadu. 
 
Navode da je "vođenje jedinstvenog biračkog spiska u nadležnosti Ministarstva državne uprave, a da lokalne samouprave, pa i Grad Novi Sad, poslove ažuriranja biračkog spiska obavljaju kao poveren posao od strane Ministarstva, a ne kao izvorni posao lokalne samouprave". 
"Zaposleni u Gradu Novom Sadu, preko pristupne šifre koju dobiju od Ministarstva, mogu da pristupe biračkom spisku i ažuriraju podatke, mogu da izvrše proveru podataka, mogu da izdaju potvrdu da je neko upisan u birački spisak ili da nije upisan, ali nemaju pravo, s obzirom na to da je u pitanju povereni, a ne izvorni posao Grada, da omoguće uvid i pretragu biračkog spiska", stoji u saopštenju.
Dodaje se da "zainteresovani, političke partije i drugi, mogu da se obrate sa zahtevom za proveru da li je neka određena osoba upisana u birački spisak i taj podatak mogu dobiti od lokalne samouprave, a isto to mogu i sami proveriti putem interneta preko sajta Ministarstva".
 
"Za uvid u celokupan birački spisak, političke partije i druge zainteresovane organizacije moraju se obratiti Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave", stoji u saopštenju Uprave za opšte poslove Novog Sada.
 
Prethodno je Pokret obnove Kraljevine Srbije saopštio da je odbijen kada je od gradske uprave u Novom Sadu zatražio uvid u birački spisak uz prisustvo njihovih zaposlenih u administracijama.
  • vdv

    18.03.2024 08:51
    Kako ministarstvo može biti zadužen za birački spisak Grada Novog Sada? Hoćete da kažete da ministarstvo ide od vrata do vrata da utvrdi ko živi na adresi...pa zašto vi iz grada ne pomognete svojim kolegama u ministarstvu i date im tacnu bazu vdv što se radi pred izbore? Ovo je samo zamazivanje očiju
  • Miša

    18.03.2024 08:21
    Gubitnici
    POKS da nema onog pametnog Miloša JOvanovića bi imao 0,5 % glasova u NS
  • T-Rex

    17.03.2024 23:59
    Poks
    Izgleda da poks koji je godinama bio u gradskoj vlasti nema pojma sta je radio u njoj i kako ona funkcionise. Takodje, kao ne znaju ni sta su radili njihovi partneri iz sns...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti