Novosađani, stiže prvi dan proleća: Pozorište i stend-ap komedija u prvom planu

Prvi prolećni dan u Novom Sadu biće hladan, a minimalna temperatura biće čak u minusu.
Novosađani, stiže prvi dan proleća: Pozorište i stend-ap komedija u prvom planu
Foto: 021.rs
Ipak, ne dajte da vas ovo obeshrabri jer će biti poneki zanimljiv događaj ukoliko ste ljubitelji pozorišta ili stend-ap komedije.
 
Unapred vas obaveštavamo i da će u podne biti testirane i sirene za uzbunjivanje.
 
Kao i uvek, 021 je tu da vas informiše o svim najvažnijim vestima u gradu i šire. Pa, da počnemo sa prognozom...
Vreme
 
Sreda će u Novom Sadu biti sunčana, ali će startovati u minusu. Najniža temperatura biće -1, a najviša 15 stepeni. Duvaće slab i umeren severozapadni vetar, uveče u slabljenju i skretanju na zapadni i jugozapadni.
 
Očekivane biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih i osetljivih osoba. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima, osobama sa varirajućim krvnim pritiskom i astmatičarima. Reumatski bolovi su mogući kao meteoropatska reakcija.
Trebalo bi da znate i...
 
Deo Novog Sada neće imati vode zbog radova od 8 do 17 časova. Bez vode će biti Ulice Branka Ćopića, od Ulice Ćirila i Metodija do Ulice Desanke Maksimović, kao i okolne ulice. Postoji mogućnost da će u toku radova, ukoliko za tim bude potrebe, blokada vodovodne mreže biti produžena i proširena.
 
Deo Čortanovaca neće imati struje od 8.30 do 13 časova, a to je vikend zona Donji Matej kod AC Komerca.
 
Podsećamo vas na aktuelne radove i zatvorene ulice:
 
- Izmenjen je režim saobraćaja u delu Veternika. Zabranjen je saobraćaj u delu Ulice Sonje Marinković, na prilazu raskrsnici sa Novosadskim putem. Razlog su radovi na kolovozu na Novosadskom putu, u delu od Ulice Sonje Marinković do Kralja Petra I. Ova izmena važiće do 30. aprila.
 
- Izmenjen je režim saobraćaja u delu Ulice Dragiše Brašovana. Izmena režima saobraćaja se odnosi na pešačku stazu, parking i kolovoz u delu Dragiše Brašovana, od broja 8 do broja 16. Prva faza podrazumeva zabranu saobraćaja od broja 14d (14, 14a, 14b, 14c i 14d) do broja 16, a druga faza zabranu saobraćaja od broja 8 do broja 12. Celokupna izmena saobraćaja važiće do 15. aprila.
Gde ići?
 
Predavanje "Vitraži – Atelje Stanišić od 1908. do danas" održaće se u 18 časova u Muzeju Vojvodine, kao prateći program izložbe "Staklo". Aleksandra Stanišić iz Ateljea Stanišić iz Sombora provešće posetioce kroz 115 godina postojanja Ateljea. 
 
Stend-ap veče "Nove crne fore" počeće u 20 časova u London Pabu.
 
Veče stand up komedije "Muško-ženski odnosi" počeće u 20.30 časova u Gerili.
 
Opera "Rigoleto" počeće u 19 časova na sceni "Jovan Đorđević" Srpskog narodnog pozorišta, a od 19.30 časova igraće se "Veštice iz Salema" na sceni "Pera Dobrinović".
 
Gostujući mjuzikl "Vesele devojke" reditelja Radeta Vukotića igraće se od 19.30 časova u Pozorištu mladih.
 
Podsećamo i da su na Novosadskom sajmu u toku Sajam knjiga, Međunarodna izložba umetnosti "Art Expo", Međunarodni sajam obrazovanja "Putokazi", "Dani Laze Kostića", i Sajam gejminga "NS gaming week".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti