LSV: Vratićemo Elektrovojvodinu - oteli su imovinu koju su gradili građani Vojvodine

Pripajanje nekada uspešne Elektrovojvodine beogradskog Elektrodistribuciji, pokazalo se katastrofalnim potezom, poručuje predsednica novosadskog odbora LSV-Vojvođani Maja Mrnuštik.
LSV: Vratićemo Elektrovojvodinu - oteli su imovinu koju su gradili građani Vojvodine
Foto: 021.rs
Kako se navodi u saopštenju, LSV se protivila centralizaciji sistema elektroprivrede u Srbiji, samim tim i ukidanju Elektrovojvodine.
 
"Pripajanje, nekada veoma uspešne Elektrovojvodine, beogradskoj Elektrodistribuciji, pokazalo se katastrofalnim potezom, baš kao što smo još pre osam godina predviđali", navodi Mrnuštik.

Dodaje i da je na sceni "klasično devastiranje elektrodistributivne mreže u Vojvodini". 

"Ne postoje nikakve razvojne aktivnosti, a u mnogim mestima je dovoljan i najmanji vetar da dođe do nestanka stuje. O malverzacijama, zloupotrebama i mućkama da i ne govorimo. Elektrovojvodina je radila dobro, posebno sedamdesetih i osamdesetih godina 20. veka, u periodu pune autonomije Vojvodine, planski, razvojno i uspešno se starala o snabdevanju električnom energijom celu Vojvodine", dodaje Mrnuštik.
 
Po njenim rečima, oteta je imovina koju su građani Vojvodine decenijama gradili.
 
"LSV Vojvođani zahteva da se prekine sa centralizacijom elektrodistributivnog sistema u Srbiji. Elektrovojvodina se mora vratiti onima koji su je izgradili, a to su građani Vojvodine", zaključuje se u saopštenju.
  • Voja

    21.03.2024 10:51
    EPS
    Sve oko EPSa je surova centralizacija, sve sa EPS snabdevanje.Ovo bi trebale da traže sve opozicione stranke pošto se radi o brojnim nepovoljnim potezima po Elektrovojvodinu.
  • jovo s brkovi

    21.03.2024 05:54
    pa vama je stranka oteta, tj medjusobno se otimate.... vi nesto da vratite, smesno
  • Nik

    20.03.2024 20:16
    A Čanak dao saglasnost naprednjacima za taj potez. Nešto maglovito su mu obećali zauzvrat tada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.