Grad dodelio tri stana borcima i ratnim vojnim invalidima

Grad Novi Sad dodelio je tri stana u Kisačkoj 55 borcima i ratnim vojnim invalidima.
Grad dodelio tri stana borcima i ratnim vojnim invalidima
Foto: 021.rs
Ovi stanovi su dodeljeni na osnovu javnog poziva koji je bio raspisan 30. decembra. 
U zgradi koju je Novi Sad sagradio pre nekoliko godina nalaze se takozvani stanovi solidarnosti, kao i stanovi namenjeni za zbrinjavanje više ugroženih kategorija. 
Stanove od 54 i 56 kvadrata, koji su namenjeni za četvoročlane i petočlane porodice, dobili su učesnici rata na Kosovu i Metohiji 1999. godine. 
 
Dodeljen je i stan od 38 kvadrata, koji je namenjen dvočlanom domaćinstvu. Ovaj stan je dobio ratni vojni invalid, koji je prošle godine štrajkovao ispred Gradske kuće, žaleći se na to da godinama čeka na dodelu stana i da gradska vlast nije ispunila svoja obećanja. Tada je rekao i da je prikupljao sigurne glasove nadajući se da će na taj način njegov status rešiti.
 
Na rešenja Gradske komisije za dodelu stanova za ove kategorije mogu se uložiti prigovori u roku od 15 dana.
  • Pobjednicka hrvatska

    21.03.2024 16:09
    vojska-HV!
    Tako ti je to kad si pripadnik porazene vojske. Zato hrvatski branitelji uzivaju prava i privilegije kakvih se ne bi posramili ni njivove Americke kolege. 100% invalidi imaju oko 4000,00e mjesecno + pravo na tudju njegu i pomoc, nesto malo manje od 1000,00evrica + stan od barem 3 sobe na dobrim mjestima + novo auto srednje klase ( oko 20000,00 evrica ) svakih 7 godina + dionice + pravo upisa djece na fakultete koje pozele, i njihovo zaposljavanje, + najbolju zdravstvenu njegu + stotinu drugih beneficija. Oni s manjom invalidnoscu imaju nesto manje od ovoga ali i dalje dostojno zivota na visokoj nozi. Oni koji nisu invalidi imaju penzije od barem 1000,00 e + sve ove gore nabrojane privilegije u nesto umanjenoj varijanti. Ja sam protiv toga i to je neposteno prema ostatku gradjana koji rade i njima placaju te sve privilegije, ali to je nazalost tako. Ovime samo zelim kazati kako je to kad si dio pobjednicke vojne sile a kako je to kad si dio porazene. Danasnji status Hrvatske koja je jedna relativno bogata zemlja to zorno oslikava, da nismo pobijedili sad ne bi imali nista od toga. Vi drugi put tri puta razmislite da li vam se isplati napadati nekoga vojskom jer ste izuzetno skupo platili poraz u Hrvatskoj, toliko da je pitanje kad cete se od toga oporaviti.
  • Koja

    21.03.2024 15:47
    @veverica
    U svemu napisanom , jadino si svoj nik pogodila !
  • Veverica

    21.03.2024 10:41
    Strašno i bedno
    Ratni vojni invalid nije dobio stan za zasluge u ratu, nije ga dobio ni zbog štrajka, ali zbog poltronstva, savijanja kičme i gubljenja časti i dostojanstva - nagrada u vidu stana je stigla! Bravo Srbijo! Bravo Vučiću! Bravo jadni invalide!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti