Novosađani, još malo pa kraj nedelje: Humanitarni stend-ap, kvizovi, predstave, nastupi...

Ova martovska sreda u Novom Sadu biće prilično topla i puna dešavanja.
Novosađani, još malo pa kraj nedelje: Humanitarni stend-ap, kvizovi, predstave, nastupi...
Foto: 021.rs
Proleće nam tradicionalno donosi i pregršt događaja u gradu, pa se ovaj dan prema broju dešavanja može parirati petku ili suboti.
 
Podsećamo vas i da će radovi na održavanju nadvožnjaka prema Rumenci biti nastavljeni i u sredu, tako da, ako možete, pokušajte da izbegnete ovaj deo grada.
Vreme
 
Sreda u Novom Sadu će biti topla, ali pretežno oblačna. Minimalna dnevna temperatura biće 9, a maksimalna 21 stepen Celzijusa. Na snazi je i žuto upozorenje na vetar. Duvaće jugoistični vetar brzine od 30 kilometara na čas, mogući su i jači udari vetra.
 
Biometeorološke prilike će izazvati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Očekivane meteoropatske reakcije su reumatski i bolovi u mišićima.
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada, Sremske Kamenice i Kisača biće bez struje. Tako je od 8 do 9 časova najavljeno isključenje za Veselina Masleše 2-22, Branka Bajića 78-94, Janka Čmelika 1, Kopernikovu 51-57 i semafor na uglu Branka Bajića i Bulevara Evrope. Za ostale ulice i naselja pogledajte OVDE.
 
Oprez i ukoliko redovno prolazite ispod nadvožnjaka ka Rumenci, s obzirom da su i za sutra najavljeni radovi na redovnom održavanju. Opširniju vest pogledajte OVDE.
 
Podsećamo vas na aktuelne radove i zatvorene ulice:
 
- Izmenjen je režim saobraćaja u delu Ulice Dragiše Brašovana. Izmena režima saobraćaja se odnosi na pešačku stazu, parking i kolovoz u delu Dragiše Brašovana, od broja 8 do broja 16. Prva faza podrazumeva zabranu saobraćaja od broja 14d (14, 14a, 14b, 14c i 14d) do broja 16, a druga faza zabranu saobraćaja od broja 8 do broja 12. Celokupna izmena saobraćaja važiće do 15. aprila.
 
- Usporen je saobraćaj u delu Veternik. Razlog su radovi na kolovozu na Novosadskom putu, u delu od Ulice Sonje Marinković do Kralja Petra I. Ova izmena važiće do 30. aprila.
 
Gde ići?
 
Predavanje "Živo nasleđe drevnog jezika: Navatl jezik i kultura od Asteka do savremenog Meksika" održaće se od 18 časova u Muzeju Vojvodine.
 
Stručno vođenje kroz izložbu "Staklo" uz prevod na znakovni jezik biće organizovano u 12 časova u Muzeju Vojvodine, u Dunavskoj 35.
 
Razgovor povodom izložbe "Novi Sad i Petrovaradin na starim mapama i grafikama" biće održan u 19 časova u galeriji Prometej, u Svetozara Miletića 16. 
 
Promocija naučne monografije "Književnost i liberalna misao" Igora Perišića održaće se od 18 časova u Digitalnom omladinskom centru.
 
Frankofona pričaonica "Francophonie" održaće se od 18 časova u prostorijama Francuskog instituta u Novom Sadu.
 
Zajednička veganska večera u CK13 počinje, kao i uvek, u 19 časova.
 
Humanitarno stend-ap veče Nikole Radojlovića "Produžena neprijatnost" počeće u 20 časova u London Pabu.
 
Pretpremijera nove stend-ap komedije Darka Mitrovića "Divni dragi ljudi" biće u 20.30 časova u Gerila Baru.
 
Predstava "Lutka sa kreveta broj 21" igraće se od 20.30 časova na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta.
 
Predstava "Beleške jedne Ane" igraće se od 20 časova na Maloj sceni Pozorišta mladih.
 
Veliki muzički kviz počeće u 19.30 časova u Tegla baru u Merkatoru.
Nastup rok i bluz gitariste Artura Menezesa počeće u 21 čas u Domu kulture.
 
Nastup rok benda Zona katastrofe počeće u 22 časa u Lazinom teletu.
 
Predstava "Migrantska posla" igraće se u 19.30 časova u Radničkom domu "Svetozar Marković".
 
Predstava "Koštanin tvist" igraće se od 20 časova u Velikoj sali NIS-a.
 
Predavanje "Građanska naučna istraživanja" počeće u 18 časova u Kulturnoj stanici Svilara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti