DS o blokadi Filozofskog: Nadležni odmah da omoguće rad, reč o politički motivisanom nasilju

Novosadski odbor Demokratske stranke poziva nadležne državne organe da nastavnom osoblju, studentima i pratećim službama fakulteta odmah omoguće nesmetan i bezbedan rad.
DS o blokadi Filozofskog: Nadležni odmah da omoguće rad, reč o politički motivisanom nasilju
Foto: 021.rs
Demokratska stranka za Novi Sad navodi da osuđuje upad grupe ljudi na Filozofski fakultet Univerziteta u Novi Sad.
 
"Blokada Filozofskog fakulteta od strane grupe u kojoj su uglavnom mlađi muškarci, među kojima ima i onih za koje se opravdano veruje da uopšte nisu studenti, nesumnjivo je i nezakonita i nelegitimna, zbog čega su policija, tužilaštvo i drugi državni organi dužni da odmah reaguju i spreče svako dalje nasilje na univerzitetu", navode oni.
Navode da je reč o "politički, ideološki i lukrativno motivisanom nasilju koje nema nikakakve veze sa akademskim pravima i slobodama".
 
"Na to nedvosmisleno ukazuju parole, izjave, majice sa slikom Milorada Ulemeka Legije, koji je pravosnažno osuđen za ubistvo predsednika Vlade Srbije i Demokratske stranke dr Zorana Đinđića i druga zlodela, kao i ostala obeležja učesnika upada", navode iz stranke.
Novosadski odbor DS ističe da su "inspiratori, organizatori i učesnici upada na Filozofski fakultet svi odreda aktivisti i saradnici Srpske napredne stranke i vladajućeg režima u Srbiji". 
 
"Upad na Filozofski fakultet je akcija režimskih falangi sa ciljem da se dodatno povećaju političke tenzije i podele u Novom Sadu. Pri tom vlast želi da sve svoje protivnike predstavi kao nekakve ustaše, izdajnike i neprijatelje, a sebe kao jedine zaštitnike naroda i države. U želji da sačuvaju političku moć, privilegije i nepojmljivo lično bogatstvo koje su stekli u prethodnih 12 godina, vođe i abonenti aktuelne vlasti koriste metode i trikove nemačkih nacista koji su svojevremeno zapalili i nemački parlament kako bi imali formalno opravdanje za obračun sa svojim protivnicima i neistomišljenicima", smatraju oni.
 
Ističu da se "kriminal, korupcija i nasilje aktuelne vlasti mogu se okončati samo udruživanjem, sinhronizovanim delovanjem i odlučnom borbom opozicionih političkih partija, pokreta, inicijativa i svih građana".
  • dr

    29.03.2024 13:52
    falanga
    ovi na slici su studenti sns akademije mladih lidera.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti