Šta se dešava sa Kameničkim parkom: Klizište miruje, deo i dalje zatvoren za posetioce

Klizište koje se aktiviralo u Kameničkom parku trenutno je u stanju mirovanja, a deo parka koji je narušen ovim klizištem i dalje je zatvoren za posetioce.
Šta se dešava sa Kameničkim parkom: Klizište miruje, deo i dalje zatvoren za posetioce
Foto: Grad Novi Sad
Grad Novi Sad, kao i sve nadležne gradske i pokrajinske službe rade na ispitivanju pojave klizišta u Kameničkom parku, ali i definisanju adekvatnih stručnih mera za sanaciju klizišta, te očuvanja ovog Parka prirode, saopštili su iz Gradske kuće.
"Trenutno se realizuju aktivnosti u okviru sprovođenja geotehničkih i geomehaničkih istražnih radnji na području šireg pojasa nestabilne padine koja obuhvata i Kamenički park. Angažovana stručna lica imaju zadatak da sveobuhvatno i detaljno istraže razloge pojave klizišta i predlože adekvatne mere za sanaciju", dodaje se u saopštenju.
Kako dodaju, proces istražnih radnji i merenja je složen proces za koji je potrebno odgovarajuće tehnološko vreme, kako bi zaključci i predložene mere sanacije bile delotvorne i trajne.
 
Grad Novi Sad će o stanju klizišta u Kameničkom parku redovno obaveštavati građane, kako bi se osigurali bezbednost i sigurnost svih posetilaca parka, ali i stanovnika koji žive duž područja nestabilne padine.
 
Podsetimo, deo Kameničkog parka je od 9. marta zatvoren za posetioce. U Zelenilu apeluju na građane da ne skidaju samoinicijativno inspekcijske trake kojima je označeno da je staza nebezbedna za prolaz.
  • Vlada

    05.04.2024 09:41
    Podsetite se samo da je ovo ekipa koja tvrdi da će izgraditi most tu malo uzvodno a ovde bukvalno ne zna o čemu se radi.
  • Sve

    05.04.2024 09:21
    Sve
    sravniti izbetonirati i izgraditi stambeno poslovne objekte i problem resen. Ostaviti mali deo zelenila i kraj price!
  • ex chapman

    05.04.2024 09:10
    kliziste
    pa im onda vi verujte da Novi Sad na Vodi nece nikog urgoziti
    ne znamo i bas nas briga! to je moto takvih ljudi
    daj samo da se ja nakradem, nagomilam koliko mogu. a sve ostalo je nebitno. dokle god me ne uhvate - nisam lopov
    i ne brinem - uvek ce biti neko koga cu da okrivim za svoje stRanje. ako niko drugi eto tu su uvek "prirodne nepogode"
    a vi ste mogli objaviti malo slika

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti