VIDEO, FOTO: Opozicija udružena u Kaću, oko njih štandovi SNS-a

Predstavnici opozicije okupili su se ispred policijske stanice u Kaću kao odgovor na jučerašnji napad na članove Stranke slobode i pravde.
VIDEO, FOTO: Opozicija udružena u Kaću, oko njih štandovi SNS-a
Foto: 021.rs
Opozicija će građanima deliti letke, a ispred policijske stanice okupili su se jer se tu desio napad na predsednika novosadskog odbora SSP-a Vladimira Vrsajkova.
 
Kako javlja reporter 021.rs sa lica mesta, cela novosadska opozicija skupila se u Kaću.
Tu su predstavnici Stranke slobode i pravde, Demokratske stranke, Zajedno, Građanski pokret Bravo, Stranka Srbija Centar (SRCE), kao i Miša Bačulovi i drugi pokreti i organizacije.
 
Kako javlja reporter 021.rs, u blizini se nalaze i četiri štanda Srpske napredne stranke, na kojim se nalaze samo članice ove stranke.
Okupljeni će deliti iste one flajere koje su delili napadnuti članovi SSP-a, kako je ranije i najavljeno. Okupljeni su ubrzo nakon okupljanja krenuli u šetnju naseljem i podelom flajera.
 
Skup je nakon nešto manje od sat vremena završen, nije bilo incidenata.
 
 
Podsetimo, pedsednik Gradskog odbora Stranke slobode Vladimir Vrsajkov i potpredsednica Mara Puškaš fizički su napadnuti tokom akcije Stranke slobode i pravde u Kaću.
 
 
Oni su oboreni na zemlju i šutirani, da bi im napadači oduzeli flajere koje su delili. 
 
 
Vrsajkova su dvojica muškaraca, nakon obaranja na zemlju, nastavila da šutiraju po glavi i telu i zadala mu vidljive telesne povrede.
Iz Gradskog odbora SNS-a isti dan su naveli da je "incident bio isprovociran".
 
"Svedoci smo svakodnevnog nasilja koje na izborima dokazana manjina svakodnevno sprovodi ne samo u Novom Sadu nego širom Srbije. Oni koji nam blokiraju saobraćaj, koji nam vređaju aktiviste koji nas progone i praktično uhode, koji lome institucije, koji lome skupštinu, koji pljuju narod na ulici, danas su došli u Kać da gnusnim lažima i sramnim materijalom provociraju Kaćane", rekla je Sanja Draško, šefica odborničke grupe SNS u Skupštini Novog Sada.
 
Kako je dodala, "građani nisu dozvolili da im se takav scenario odvija ispred njihovih kuća".
 
Potpredsednica SSP-a Marinika Tepić ocenila je da je SNS svojim saopštenjem priznao da stoji iza napada ili da ima veze sa napadom na članove SSP-a u Kaću.
  • Паор

    12.04.2024 11:05
    @mrva od mozga
    Какве другачије историје и структуре становништва?
    На чему си ти?
    Овде су мање културне разлике у односу на остале делове Србије него између Шкотске, Северне Ирске, Веласа и Енглеске, или између Шпаније, Каталоније, Баскије и Мајорке, односно, Француске, Бретање, Алзаса и Корзике.

    Чак и у њој Срба има 68,8%.
    Дакле, и поред свог аустријско-немачког етничког инжењеринга, Срба је 68,8% (далеко највише), а први следећи су Мађари са 14%.
    Хрвата има у траговима.

    P.S.
    Ово подручје је пре 176 година постало Српско Војводство, а данас је део српске државе и тако ће заувек и да остане!
  • Sara

    10.04.2024 10:24
    Cela novosadska opozicija
    Kažete "cela novosadska opozicija" - njih 20!
    Pa presmešni ste, samo tako nastavite :D
  • ex chapman

    08.04.2024 10:58
    sramota
    pitam se kako se osecaju te male zene koje su dovucene tu da prave taj sramni spalir. kako one razgovaraju sa komsijama, prijateljima, rodbinom? osim ako nisu svi u njihovom okruzenju u istoj situaciji
    i zasto su samo zene isterali na ulicu? kakav je to fazon da se kriju iza zena?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti